Regija
100. DAN ŠKOLE U POŽEŠKOM KEMPFU

Izrezali 100 srdaca, napisali
100 imena, šutjeli 100 sekundi
Objavljeno 12. veljače, 2016.
Na velikoj torti bila su ispisana sva imena učenika

POŽEGA – Drugi se put u osnovnim školama Hrvatske obilježava 100. dan škole, koji je u veljači u europskim školama događaj već niz godina. I ove se godine brojnim aktivnostima pridružila OŠ Julija Kempfa iz Požege s četiri prva razreda.

– Cilj je ovog projekta okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni kroz određene sadržaje obilježiti ovaj dan. Hrvatska ga službeno obilježava drugi put, u organizaciji Udruge učitelja Zvono, a u našoj školi ovo provodimo već četvrti put. Ove godine u obilježavanje je uključeno 400 učitelja u 200 osnovnih škola – istaknula je Blanka Berger, učiteljica savjetnica 1.a razreda.

- U prvim smo razredima učili brojanje do 100, slaganje statičnog kvadrata, ukrašavali krunu s brojem 100 da to bude svečano, sastavljamo svjećice od 100 dugmetića, izrezali smo 100 srdaca i oblikovali jedno veliko srce, izradili kulu od 100 čaša, napisali 100 imena koja su složili po abecedi. Uglavnom smo na naš razigrani način primijenili ono što djeca uče i propisano je našim planovima, a u znaku je broja 100. Na kraju će svi dobiti jedan izazov i šutjeti 100 sekundi, što će svakako njima biti jako teško – dodala je učiteljica Blanka, a onda je asistentica u nastavi u razred unijela veliku tortu, pripremljenu uz pomoć roditelja, na kojoj su ispisana sva imena učenika.

- Sviđa mi se današnji dan u školi, odlično se družimo i zabavljamo - kaže Ivančica Musić, učenica 1.a razreda, koja voli vjeronauk i matematiku. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

Najčitanije iz rubrike