Regija
VALENTINOVO U SLAVONIJI I BARANJI – UGOSTITELJI SPREMILI POSEBNE PONUDE

Ljubavni menu, single party, ali i antivalentinovska večer
Objavljeno 13. veljače, 2016.

VUKOVAR, VINKOVCI, BELI MANASTIR, NAŠICE, ORAHOVICA – Za Valentinovo, taj dan zaljubljenih, mnogi će parovi poželjeti nešto drukčije, a tome su se mahom prilagodili i ugostiteljski objekti. Tako u restoranu “Vrške” na obali Dunava u Vukovaru na taj dan zaljubljenim parovima nude posebnu ponudu, četiri menija po jedinstvenoj cijeni od 100 kuna za dvije osobe, a jedan od slasnih primjera je smuđ na orly način, s tartarom, kroketima i blitvom s krumpirom, te tortom od kestena za desert. I u vukovarskom restoranu “Rich”, na samom Dunavu, za praznik ljubavi priredili su “ljubavni menu”, točnije, njih četiri po pristupačnim cijenama, a jamče i obilje zabave i dobar provod. U cafe-baru “Pop corn” u Golubica mallu u Vukovaru nude – single party za Valentinovo, za one koji bi svoju drugu polovicu tek mogli upoznati... U vukovarskom hotelu Lav bit će, pak, na Valentinovo svečani ručak, uz glazbu i ples, za 56 bračnih parova koji su braku 50 i više godina, a na koji ih je i ove godine pozvao gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava. Zajedničku tortu rezat će bračni par s najdužim bračnim životom.

U Vinkovcima cafe-bar “Nostalgija” večer uoči Valentinova nudi zaljubljenim parovima da ugodnu i romantičnu večer provedu uživajući u dobroj glazbi, domaćem rocku uživo. Vinkovački hotel Villa Lenije za “naromantičniju nedjelju u godini” za zaljubljene ima “čarobnu ponudu za dvoje”, što uključuje piće dobrodošlice i romantičnu večeru u pet sljedova ili večeru uz aranžman u welnes&spa centru ili sve to s noćenjem u luksuznim sobama po povoljnim cijenama. U Vinkovcima uoči Dana zaljubljenih bit će i nešto neobično – antivalentinovski party u cafe-baru “Unique” u subotu u 21 sat uz stand-up komičare za sve one koji su protivnici, kažu organizatori, pretjerivanja i poticane potrošnje za takve dane.

U belomanastirskom hotelu “Patria” za sve zaljubljene i romantične kreirali su bajkovitu večeru u restoranu Zrinski (uz tamburaše) te posebne pogodnosti smještaja u sobama pripremljenim za Valentinovo. Za prosječnu cijenu od 100 kuna zaljubljeni će u nedjelju moći izabrati neki od ponuđenih menija, poput onog s flambiranim telećim odreskom s kaduljom ili onog s purećim rolicama punjenim mozzarelom i pršutom na žaru, odnosno hrskavim pilećim batačićima ili oradom na žaru. Cijena sobe za Valentinovo od 13. do 15. veljače iznosi 300 kuna. Popovačko Seljačko domaćinstvo “Novačić” osmislilo je paket “Volim te”, koji obuhvaća dva dana i jednu noć za dvije osobe. U njemu je romantična dobrodošlica uz čokoladnu tortu i domaći liker, noćenje s bogatim seljačkim doručkom, kupanje u zatvorenom grijanom bazenu uz romantičnu glazbu i mirisne svijeće, večera (dva slijeda) i butelja kvalitetnog vina rose, masaža stopala žitaricama u trajanju od 20 minuta te valentinovski poklon iznenađenja, sve za 710 kuna po paru. Paket “Volim te plus”, pak, obuhvaća tri dana i dvije noći, a cijena mu je 1320 kuna za par, i to cijele veljače. Zmajevački restoran Vinarija “Josić” zaljubljenima preporučuje 220 kuna (za dvije osobe) vrijedne menije, u koje ulaze glavno jelo, prilog, desert i butelja vina, dakako uz tamburaše koji će nastupiti u petak, subotu i nedjelju od 20 do 24 sata. I “Piroš čizma” u Suzi nudi valentinovski meni po cijeni od 80 kuna (dame gratis), uz živu glazbu. Sobe “Irena” u Kneževim Vinogradima spustile su cijenu smještaja, pa je noćenje u dvokrevetnoj sobi za dvije osobe 150 kuna, a noćenje u trokrevetnoj 225 kuna za noć.

Hotel “Park” Našice u suradnji s vinarijom Feravino Feričanci organizira večeras, 13. veljače, uoči Valentinova, s početkom u 20 sati, prigodnu večer na kojoj će posjetitelje zabavljati grupa FERA. Posjetitelje očekuje bogati izbor jela, prezentacija te degustacija vina. Cijena ulaznice je 75 kuna, a uključuje večeru te degustaciju dviju vrsta vina. Također u nedjelju, na samo Valentinovo, hotel je za goste pripremio dva zanimljiva menija, po cijenama od 60 i 80 kuna.

Dan zaljubljenih u gradu podno Ružice-grada obilježit će poneke udruge i kafići. Tako u hotelu Ružica Ženski rukometni klub Orahovica 13. veljače od 20 sati priređuje tradicionalnu Valentinovsku zabavu, a kupnjom ulaznica pomoći će se radu kluba, posebno školi rukometa. Club Blues priprema “mali slatki party” - Find Your Match Party. Uz kupljeno piće djevojke dobiju svoj broj, a dečki svoj. Cilj je pronaći svoj broj kod suprotnog spola. Kada se brojevi spoje, Blues časti pićem - momke pivom, a za djevojke je rezerviran shooter. Valentinovsku zabavu uz živu glazbu organizira i DVD Nova Jošava u svom mjesnom domu 13. veljače od 20 sati. Zabavu i ples srca organizirat će i DVD Veliki Rastovac, također u subotu, 13. veljače, s početkom u 20 sati. Svi posjetitelji bit će počašćeni besplatnim grahom. (S.B./I.G./S.F./V.G.)

Vladimir Grgurić

S.Butigan

Sajam ljubavi i late night shopping

ŽUPANJA - Ovog će se vikenda brojni zaljubljeni parovi u županjskoj Posavini uputiti u bistro-pizzeriju “Aquarius” u Bošnjacima i uživati u bogatoj ponudi pripremljenoj baš za zaljubljene. Za dobar provod večeras (subota) i sutra navečer, na Valentinovo, pobrinut će se One Man Band. “Ove godine nećemo nuditi menu, nego ćete moći naručiti sve što je na našoj karti po redovnim i standardnim cijenama. Za dame imamo malo iznenađenje - desert gratis!” poručuju iz Aquariusa. Rezerviracije se mogu dogovoriti na brojeve 032/845-749, 095 905 01 64 ili preko Facebook messengera Aquarius Bošnjaci!

A velik broj mladih iz županjske Posavine Dan zaljubljenih proslavit će preko granice, u susjednom Orašju. Valentinovo u City Center IN u Orašju, koji svakodnevno vrvi Slavoncima, bit će obilježeno Sajmom ljubavi, koji će se danas i sutra održavati od 12 do 20 sati, a večeras (subota) organiziran je late night shopping od 17 do 23 sata, s popustima do 50 posto. (M.L.O.)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana