Regija
PODGORAČ PROSLAVIO DAN OPĆINE

Rekonstrukcija devet ulica
Objavljeno 12. veljače, 2016.

PODGORAČ – Svečanom sjednicom Općinskog vijeća jučer je obilježen Dan općine Podgorač, koji se slavi 14. veljače, na blagdan sv. Valentina. Prije svečane sjednice kod spomen-obilježja na mjesnom groblju u Podgoraču položeni su vijenci i upaljene svijeće za poginule hrvatske branitelje.

Na svečanoj sjednici uz podgoračke općinske vijećnike i čelništvo Općine bili su predstavnici Osječko-baranjske županije, Grada Našica, općina Feričanci, Donja Motičina, Punitovci, Satnica Đakovačka, Jagodnjak i Aljmaš te predstavnici javnih ustanova, institucija, tvrtki, raznih udruga, vjerskih zajednica i nacionalnih manjina.

Sjednica je počela programom HKD-a Podgoračani te pozdravnim riječima predsjednika Općinskog vijeća Tomislava Moguša. Načelnik općine Podgorač Goran Đanić izvijestio je o realiziranim projektima te istaknuo kako je Općina Podgorač, usprkos nezavidnoj gospodarskoj i ekonomskoj situaciji u proteklih pet godina, uspjela stabilizirati proračun pravilnim i neophodnim mjerama te racionalizacijom troškova i poslovanja.

- Uspješno je završen ili pokrenut čitav niz projekata i investicija te su izdvojena znatna sredstva za izradu projektnih dokumentacija koje će biti podloga za snažniji investicijski ciklus u godinama koje su pred nama - kazao je Đanić, naglašavajući kako se uspješno privodi kraju projekt izgradnje vodoopskrbe u svih devet naselja te su rekonstruirani objekti javne rasvjete, nogostupi, društveni domovi i općinska zgrada. Đanić je je istaknuo i kako se Općina Podgorač već pripremila za sljedeće investicijsko razdoblje.

- Plan je s Hrvatskim vodama i Našičkim vodovodom krenuti u realizaciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te gradnju dva akumulacijska jezera. Spreman je projekt rekonstrukcije devet ulica koji će biti apliciran na strukturne fondove EU-a. Cilj nam je u dogledno vrijeme područje cijele općine pokriti besplatnim internetom - kazao je Đanić.

Čestitke domaćinima na napretku i poboljšanju života stanovnika općine Podgorač iskazali su županijski vijećnik Stjepan Ćuraj, potpredsjednik Gradskog vijeća Našica Hrvoje Šimić, načelnica općine Punitovci Jasna Matković, načelnik Satnice Đakovačke Željko Šimić, načelnik općine Jagodnjak Anđelko Balaban, zamjenik načelnika općine Feričanci Mirko Jurčević i vijećnik Općine Donje Motičine Darko Paljević. Na kraju svečane sjednice načelnik Đanić dodijelio je općinsku zahvalnicu Zoranu Ćuteku za zasluge u humanitarnom radu.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike