Kultura
U GRADSKOM KAZALIŠTU LUTAKA RIJEKA

Zanosna Osječanka Petra Šarac utjelovila suvremenu Snjeguljicu
Objavljeno 13. veljače, 2016.

RIJEKA - U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka premijerno je izvedena predstava “Snjeguljica d.d.”, suvremena adaptacija svjetski poznate i mnogostruko obrađivane bajke braće Grimm.

Moderna verzija bajke odigrava se u današnje vrijeme, Snjeguljica je odrasla i promijenila se. Društvo ju je promijenilo i odvelo njezin život u nekom sasvim drugom smjeru, onom od kojeg je nekad bježala i protiv kojeg se borila. Ali, kako se to uvijek događa u bajkama, a ponekad i u stvarnosti, pri ruci će joj se naći njezini stari pomagači i čuvari, šarmantni, otkačeni i duhoviti patuljci i sve će se završiti tako što će se Snjeguljica vrati pravim životnim vrijednostima.

Autorica adaptacije je Vedrana Balen Spinčić, redatelj Serđo Dlačić. Prvu naslovnu ulogu u glumačkoj karijeri igra mlada Osječanka Petra Šarac, odnedavno u stalnom angažmanu u Rijeci. Sve ostale likove igraju Zlatko Vicić, David Petrović i Alex Đaković, uz pomoćnu animaciju Dubravke Tintor.

Predstave za djecu stariju od četiri godine mogu se do kraja veljače pogledati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka četvrtkom, petkom i subotom te u nedjelju, 28. veljače. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

Najčitanije iz rubrike