Učionica
UDRUGA BIVŠIH STUDENATA ELEKTROTEHNIČKOG FAKULTETA OSIJEK IMALA USPJEŠNU PROŠLU GODINU

AMA-ETFOS u 2015. - od tribina do humanitarnih akcija
Objavljeno 12. veljače, 2016.

Udruga inženjera i diplomiranih inženjera Elektrotehničkog fakulteta Osijek (AMA-ETFOS) uspješno je iskoristila 2015. godinu za organizaciju raznih aktivnosti u nastojanju očuvanja zajedništva između bivših studenata i Elektrotehničkog fakulteta.

Godinu su započeli predavanjima u suradnji s Open Source Osijek inicijativom, koja je dio Osijek Software Cityja. Predavanja su održavana u prostorijama Poduzetničkog inkubatora BIOS, dok su praktične radionice organizirane u računalnoj učionici Elektrotehničkog fakulteta. Radionicama je prisustvovalo po tridesetak sudionika iz softverske industrije. Rad udruge nastavljen je u okviru Dana Croduina u Osijeku radionicom iz programiranja za Arduino platformu, koju je održao student David Zovko. Radionica je bila besplatna u trajanju od dva dana, a sudjelovati su mogli svi koji posjeduju etfos .hr email adresu zbog ograničenog broja mjesta. Odaziv je bio više nego uspješan što daje povoda za organiziciju više sličnih događaja kako bi se motivirali mladi ljudi na dodatno obrazovanje i podjelu svojih iskustava i znanja uz redovne obveze koje imaju tijekom studijskog života.

Nadalje, u povodu Dana Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku održano je motivacijsko predavanje "Vodič za uspjeh tijekom studija: promijeni stav, proputuj svijet, odradi praksu - mijenjaj se!" u suradnji s članovima studentske udruge IAESTE i suvlasnikom mlade osječke IT tvrtke Bamboo Lab Brunom Bušićem. Predavanje je organizirano u cilju promjene svijesti studenata i percepcije okoline, odnosno kako bi naučili razmišljati na način koji će nas činiti proaktivnima. Potom, Udruga se odazvala pozivu Savjeta mladih Grada Osijeka koji je na sjednici 4. studenoga 2015. ugostio predstavnike udruga i organizacija koje djeluju na području grada Osijeka, kako bi potaknuo umrežavanje i suradnju među njima, a i onu međusobnu.

U prosincu je udruga AMA-ETFOS sudjelovala na javnoj tribinu „Kako zadržati mlade u Osijeku“ u organizaciji Savjeta mladih Grada Osijeka koja je održana na Elektrotehničkom fakultetu, a posjetiteljima su predstavljene aktivnosti Udruge. Kraj godine obilježen je humanitarnom akcijom nazvanom "Čini dobro – glazbom protiv gladi", koju su organizirali u suradnji sa Studentskim zborom Elektrotehničkog fakulteta, a sve prikupljene potrepštine darovane su udruzi Auxilium.

(Sandra Vdovjak)

Još više projekata u 2016.

Za tekuću, 2016. godinu planirano je još više radionica, predavanja i suradnji te rad na povećanju broja članova. Sve navedeno pomoći će u ostvarivanju vizije o ujedinjenju svih bivših studenata Elektrotehničkog fakulteta kako bi lakše ostvarili svoj potencijal.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike