Sport
BJELORUSKI MEŠKOV SLAVIO U NAŠICAMA

U NEXE-u zadovoljni dobrim otporom
Objavljeno 11. veljače, 2016.

Nakon poraza od Veszprema i Vardara, rukometaši NEXE-a doživjeli su i treći uzastopni poraz u nastavku prvenstva regionalne SEHA lige. No, svaki od njih je posve očekivan, premda Meškov je u tom “triju“ ipak najslabija momčad. Stoga je i u konačnici NEXE poražen s najmanje razlike nakon “minus 18“ od Veszprema i “minus sedam“ od Vardara.

Kako nisu bez izgleda u susretu s Bjelorusima, Našičani su dokazali na početku susreta. Držali su minimalnu prednost u početnih deset minuta, no nakon pogotka Šiloviča za vodstvo Meškova od 6:5 kontrola utakmice i rezultata otišao je na gostujuću stranu. Raspoložen za igru bio je ljevoruki gorostas Danis Krištopans. U prvih 20 minuta postigao je šest pogodaka, pa je trener NEXE-a Zdenko Kordi odlučio na njega u završnici prvog poluvremena “nalijepiti“ Nuića. No, nije Latvijac bio jedini raspoložen, odličan je bio i Atman, od čijih je asistencija “živio“ i Stojković. NEXE-u, osim koncentracije u napadu nedostajala je i koja vratarska obrana u prvom poluvremenu. Lelić i Juzbašić svaki je ubilježio po jednu obranu u prvih 30 minuta premda je veću minutažu imao iskusniji Lelić. Meškov je upravo u 20. minuti preko Atmana prvi put stigao do četiri pogotka razlike, a takvu su prednost održali do odmora.

U drugom poluvremenu umjesto vrlo solidnog Pešića na vrata Meškova stao je Čarapenka. Ponovno je u domaćoj momčadi na desnom vanjskom bio Nenadić, koji je umjesto inače standardnog Sršena i započeo susret. Dugo su Našičani pokušavali približiti se još više u Meškovu i doći do zaostatka koji bi jamčio zanimljivu završnicu. Uspjelo im je konačno u 44. minuti nakon obostrano brojnih pogrešaka preko Sakića doći na samo dva pogotka zaostatka (22:20), a u tom razdoblju sačuvali su svoju mrežu punih sedam i pol minuta. No, nakon pogotka Babičeva i prekida crne serije u gostujućim redovima ušli su Razgor i Kamyšik, zaigrao je Meškov s dva pivota, u 52. minuti poveli su šest pogodaka razlike i zapravo je pobjednik bio odlučen. I bez obzira na to, još jednom se pokazalo kako suci znaju upropastiti utakmicu bez ikakvih tenzija kada odluče biti glavni na terenu. Makedonski dvojac Načevski i Nikolov, inače dvojac koji je sudio susret za treće mjesto na EP-u između Hrvatske i Norveške, u završnici su dva puta po dvije minute pokazali Mrđenoviću, a potom na intervenciju zapisničkog stola i treneru Kordiju, što je izazvalo prosvjede publike, koja je zviždala i kada su pred kraj utakmice isključili Bjelorusa Šilovića. K.Lacković

NEXE                        28  (14)
Meškov                      31  (18)

NAŠICE – Dvorana kralja Tomislava. Gledatelja: 1200. Suci: Gjorgij Načevski i Slave Nikolov (oba Makedonija).

NEXE: Lelić (4+0), Gadža, Eter 1, Mrđenović 1, Barišić-Jaman 2, Zrnić 4(2), Juzbašić (4+0), Sršen, Jurjević 5, Sokolić 1, Nuić 5, Sakić 2, Halilković, Vegar 3, Nenadić 3 i Herceg.

MEŠKOV: Pešić (5+0), Babičev 3, Kulak, Krištopans 6, Kamyshik 2, Patotski, Nikulenkau 1, Stojković 5(1), Atman 4, Čarapenka (6+0), Vukić 2, Baranau, Razgor 2, Selvasiuk i Šilovič 5.

SEDMERCI: NEXE 3(2), Meškov 1(1); ISKLJUČENJA: NEXE 8 minuta (Zrnić 2, Mrđenović 2+2, trener Kordi 2), Meškov 4 minute (Šilovič 2+2).

Najčitanije iz rubrike