Osijek
POLA MILIJUNA KUNA VRIJEDAN LIDLOV PROGRAM VIŠE ZA ZAJEDNICU

Donirali 15 udruga i institucija iz Slavonije
Objavljeno 12. veljače, 2016.

Trgovački lanac Lidl Hrvatska treću godinu zaredom provodi donacijski program zaposlenika Više za zajednicu, vrijedan pola milijuna kuna. Ovogodišnja tema programa su kultura i obrazovanje, a početak je obilježen u Osijeku kazališnom predstavom Muškarci su s Marsa, žene su s Venere.

Od ukupno 71 donacije, većina je donacija namijenjana obrazovnim institucijama, kulturno-umjetničkim društvima te udrugama za promicanje kulture i obrazovanja. U osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića bili su predstavnici Lidla, Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika Osijeka, voditeljica Ida Prester, predstavnici 15 doniranih udruga i institucija s područja Slavonije te Lidlovi zaposlenici koji su ih kandidirali i koji će imati priliku volontirati u udrugama.

Tom je prigodom istaknuto da je u protekle dvije godine kroz program donirano više od milijun kuna, a dobilo ih je više od 170 različitih udruga, bolnica, dječjih domova, vrtića i ustanova, pri čemu se prednost davala udrugama koje se bave djecom. Zahvaljujući angažmanu svojih zaposlenika, njih više od 1800, Lidl će i ove godine donirati institucije koje se bave kulturom i obrazovanjem. Inače, trgovački lanac Lidl prva je kompanija u Hrvatskoj koja je organizirala ovakvu humanitarnu akciju na razini cijele države, aktivno uključivši sve svoje zaposlenike, i to već treću godinu zaredom. (V.L.)

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike