Crna kronika
SUDSKI EPILOG SUKOBA U DONJEM GRADU

Uvjetna kazna zbog napada na susjedu i usmrćenja mačića
Objavljeno 12. veljače, 2016.
U zatvor neće ići ako u sljedeće tri godine ne počini novo kazneno djelo

OSIJEK - Na godinu dana zatvora, tri godine uvjetno, nepravomoćno je osuđen 65-godišnji Osječanin koji je istukao susjedu i tromjesečnog mačića ubio ciglom.

Osječanin je osuđen na 10 mjeseci zatvora jer je istukao susjedu i prijetio joj da će je ubiti, te još pet mjeseci zatvora jer je ubio životinju bez opravdanog razloga. Kazna mu je objedinjena na godinu dana zatvora, no u zatvor neće ići ako u sljedeće tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Sudac Općinskog suda u Osijeku Ivan Sajter donio je ovu presudu jer je Osječanin 13. kolovoza 2014. godine, oko 17.30 sati, u osječkom Donjem Gradu ispred stana njegove susjede, dok je ona prostirala rublje, prišao njoj s leđa govoreći: “Jesam li ti rekao da te ne želim ovdje više vidjeti!”. Potom je uzeo u ruku ciglu i bacio je na tromjesečnog mačića koji se u tom trenutku nalazio pokraj žene. Mačića je pogodio ciglom u stražni dio tijela, a životinji je pri tome slomljena lijeva butna kost. Potom je 65-godišnjak prišao susjedi, rukom je uhvatio za vrat i nekoliko puta udario šakom u glavu. Nakon toga ju je gurnuo pa je žena pala na beton. Nastavio ju je udarati govoreći da će ju zadaviti. Uplašena žena bojala se da bi prijetnje mogao i ostvariti. Mačić je od zadobivenih ozljeda ubrzo uginuo.

Osuđeni je na sudu tvrdio da spornog dana uopće nije bio na tom mjestu. “Ne znam tko je ubio mačića i ne znam tko je nju ozlijedio i nije ovo prvi put da me se lažno tereti”, kazao je u svoju obranu 65-godišnjak.

Zbog zaštite identiteta žrtve, osobni podaci o napadnutoj ženi nisu navedeni.

Sandra LACIĆ
MORA PLATITI TROŠKOVE LIJEČENJA ZA MAČIĆA

Uz to što ne smije u sljedeće tri godine napraviti nikakvo kazneno djelo, Osječanin mora osječkoj Udruzi 9 života platiti troškova liječenja mačića u iznosu od 900 kuna. Uz to treba platiti i 500 kuna za troškove kaznenog postupka.

Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike