Crna kronika
POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA ČUVAJU DOKUMENTE

Ukrala Osječankama podatke, šteta nekoliko desetaka tisuća kn
Objavljeno 12. veljače, 2016.

OSIJEK - Osječka je policija otkrila 33-godišnjakinju koja je prijevarom sklopila pretplatničke ugovore s telekomunikacijskim operaterima i oštetila troje građana za desetke tisuća kuna. Oštetila je, tvrdi policija, 66-godišnjaka, 61-godišnjakinju i 26-godišnjakinju. Protiv 33-godišnjakinje policija podnosi kaznenu prijavu zbog prijevare, nedopuštene uporabe osobnih podataka i krivotvorenje isprave.

Policija još jednom upozorava građane da nikomu ne daju svoje osobne podatke, ma kako se oni predstavljali. Prevaranti se predstavljaju kao popisivači stanovništva, provoditelji anketa, djelatnici raznih tvrtki, ili ustanova. “Ne dajte na uvid i preslikavanje svoje osobne iskaznice ili druge dokumente, jer ćete na taj način izbjeći moguće prijevare koje će te osobe u drugim tvrtkama počiniti u vaše ime”, upozoravaju iz policije.

Sredinom siječnja virovitičkoj policiji prijavljeno je čak šest slučajeva prijevara, pri čemu su prevaranti sklapali ugovore s teleoperaterima na osnovi preslika žrtvinih osobnih iskaznica. I tamo je šteta bila nekoliko desetaka tisuća kuna.S.Lacić

3

osobe prevarila je 33-godišnja žena

Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike