TvObzor
ZIMSKI-VINSKI ŠOKAČKI DIVANI U VINKOVCIMA

Maja Zvirotić iz Donje Bebrine izabrana za Miss fotogeničnosti
Objavljeno 12. veljače, 2016.
Najljepša Slavonka s kalendara Privlačice za 2016. godinu je Eva Mesić, iz Slakovaca, titulu prve pratilje ponijela je Tea Kuprešak (Županja), dok je druga pratilja Korana Čulić iz Osijeka

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

U svečanoj dvorani Barun Trenk u Vinkovcima, u organizaciji “Privlačice”, te pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Iločkih podruma i dopokrovitelja medijske kuće “Glas Slavonije” iz Osijeka, a u sklopu Zimskih-vinskih šokačkih divana, održana je 26.”Večer Privlačice”, čija je središnja priredba bio 21. Izbor najljepše Slavonke u narodnoj nošnji za 2016. godinu.

Eva Mesić najljepša je Slavonka

Najljepša Slavonka s kalendara Privlačice za 2016. godinu je Eva Mesić iz Slakovaca. Titulu prve pratilje ponijela je Tea Kuprešak (Županja), dok je druga pratilja Korana Čulić iz Osijeka. Za najbolju nošnju izabrana je nošnja koju je nosila Dunja Blažević iz Slavonskog Broda.

“Glas Slavonije”, koji je tradicionalni medijski pokrovitelj natjecanja, i ove je godine nagradio Miss fotogeničnosti koju je odabrao prosudbeni sud novinara i fotografa medijskih kuća. Tu laskavu titulu ponijela je Maja Zvirotić iz Donje Bebrine, a nagradu je uručio Marijan Beljan, član Uprave.

Maja je 26-godišnja magistra primarnog obrazovanja i članica KUD-a "Eugen Kumičić" iz Slavonskog Broda. Nosila je nošnju Donje Bebrine koju je izradila njezina prabaka Evica i stara je približno 150 godina. Glava joj je podvezana u crveno povezalo, marama tkana žutih križeva prekitita. U ušima je nosila prave dukate ušnjake - anđelaše. Maja je bila odjevena u radnu nošnju na kojoj su rukavci i rubina spljetani u četrnaest redi, a ispod spljetanke popletani je nec. Ispod rukava eklana su kolešca. Oko vrata je imala maramu vatrelonku i komoš s medaljicom. Ispod rubine imala je dvoja ravna krilca i jedna skitita eklana krilca. U ruci je nosila štrikanu plavu reklju i čobanski štap. Na nogama je nosila skapčane opanke i crvene čičkane čarape zavezane s gombicama. Nošnja se nosila kod čuvanja krava, gusaka, ovaca i svinja.

Brojni nastupi na sličnim natjecanjima

- Na ovom izboru mi je bilo jako lijepo, nisam očekivala da ću ja biti izabrana za Miss fotogeničnosti, jer sve su djevojke bile lijepe. Već sam puno puta bila na raznim natjecanjima gdje sam imala zapažene rezultate. Bavim se glumom u Šokačkoj glumačkoj družini “Matini kripoštoli” iz Donje Bebrine, pjevam u Ženskoj pjevačkoj skupini “Parižanke” KUD-a “Eugen Kumičić” iz Slavonskog Broda. Za sebe mogu reći da sam vesela, kreativna i opuštena osoba koja voli raditi s djecom - istaknula je Maja Zvirotić.

U sklopu Katarinskog sajma 2013. godine u Slavonskom Brodu održan je Festival slanine i čvaraka, gdje je birana i Miss festivala, a tu laskavu titulu upravo je ponijela Maja Zvirotić iz Slavonskog Broda, koja je i tada nosila nošnju iz Donje Bebrine, kao i ove godine u sklopu Zimskih-vinskih Šokačkih divana.

Maja je kao nagradu dobila lentu, buket, šestomjesečnu pretplatu na Glas Slavonije i fotografiranje za Naslovnicu TV Obzora.

Piše: Mario KOKAJFoto: Gordan PANIĆ
Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

Najčitanije iz rubrike