Sport
LOŠA SEZONA ODBOJKAŠA MURSE-OSIJEK

Bez prava na pogrešku
na popravnim ispitima
Objavljeno 10. veljače, 2016.
Dosadašnji dio prvenstva nije bio dobar, ali stanje nije alarmantno

OSIJEK - Dosadašnji dio sezone odbojkaši prvoligaša s Drave neće pamtiti po dobro odrađenom poslu. U prvoj grupnoj fazi Mursa-Osijek nije igrala ulogu na koju smo navikli od nje proteklih godina. U Skupini I osvojeno je sedmo mjesto, u 14 utakmica, momčad Tome Pauna upisala je svega četiri pobjede, što je (pre)malo. No, dobra vijest je da ima prigoda za popravak dojma, rezultata i plasmana, a popravni ispiti kreću predstojećeg vikenda. “Mursaši” su u novoformiranoj 2. skupini, koja razigrava za plasman od 5. do 8. mjesta. Na kraju, važno je biti među dva najbolja.

- Glavni zadatak je osigurati igranje u elitnoj skupini i sljedeće sezone, te izboriti doigravanje u tekućoj. Za to moramo biti među vodećim dvojcem u novoj skupini, a vjerujem da ćemo na kraju željeno i ostvariti - priželjkuje trener Tomo Paun, svjestan da u predstojećih šest kola njegova momčad mora u kontinuitetu prikazivati dobre partije.

- Stoji da dosadašnji dio nismo odradili kako treba, ali stanje nije alarmantno. Kada je momčad u kontinuiranom trenažnom procesu, što zbog poslovnih i školskih obveza nije bio čest slučaj, tada smo spremni igrati na višoj razini, što u nastavku prvenstva mora biti pravilo - smatra trener odbojkaša s Drave, koji su u drugi dio natjecanja po skupinama prenijeli deset bodova. Toliko na kontu ima i Šibenik 91, a tek dva manje osvojili su Gorica i Rovinj. Iz trenutačnog poretka jasno je da će se za željene pozicije voditi velika borba.

- Bit će važan baš svaki bod, svaki pogodak. Tko zna što na kraju može odlučivati u poretku. Stoga slijedi razdoblje u kojem ne smije biti pogrešaka - svjestan je Paun.

Mogli su Osječani imati daleko komforniju situaciju u nastavku prvenstva. No, domaći porazi od Gorice i Šibenika donose neizvjesnost i pritisak s kojim se treba zabiti i nositi.

- Da smo uzeli tih šest bodova, priča bi za nas bila gotova i već bismo razmišljali o doigravanju. Bitno je da se takvi kiksevi ne ponove - kaže trener Murse-Osijek, koja će prve bodove u drugoj skupnoj fazi tražiti u subotu kod Goričana, Domaćini su veliki dužnici...

N. Benčina

Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

Najčitanije iz rubrike