Sport
OSJEČKE RUKOMETAŠICE PORAŽENE I U DRUGOM SUSRETU U 2016.

Teško je u kratkom vremenu promijeniti stare navike
Objavljeno 11. veljače, 2016.

Rukometašice Osijeka i u drugom su ovogodišnjem nastupu doživjele poraz koji ih je ostavio u zoni ispadanja. Bodove iz Zrinjevca odnio je Umag, koji je objektivno kvalitetnija, a pogotovo iskusnija ekipa, no i pogreške domaćih igračica bitno su im olakšale posao.

Konačnih “minus šest” (21:27) ipak je prevelika razlika, s obzirom na to da su Osječanke cijeli susret bile na dohvatljivom zaostatku, do tri razlike, da bi tek u posljednjih nekoliko minuta potpuno posustale. Svjestan je i trener Zdravko Marčetić da je teško bilo očekivati da njegova ekipa, prorijeđena ozljedama i virozom, uspije svih 60 minuta odigrati na pravoj razini.

- Bilo je problema, to su mlade igračice koje ne mogu svojom kvalitetom parirati kvalitetnom Umagu. Cure su ostavile glavu na parketu, samo što to nije bilo dovoljno. Radili smo neke početničke pogreške, ali djevojke su i protiv Trešnjevke, kao i sada protiv Umaga, pokazale karakter. Jasno je da su mnogo nedostajale i ozlijeđene Julijana Krajnović i Lucija Akmadžić.

Obrana je, predvođena odlično raspoloženom Ivanom Stevanović (14 obrana), još i funkcionirala, no velike su muke Osječanke imale u napadu. Preteško su dolazile u situaciju za šut, a dojam je i da je većina igračica više gledala kako će proslijediti loptu suigračici nego kako će probati uputiti udarac prema golu.

- To je žalosno, ali to nije od danas, tako su naučile i teško je za dvadesetak dana promijeniti njihov stil igre i razmišljanje. Uvijek su do sada imale kvalitetne igračice uz sebe, kojima su mogle dati loptu pa da one onda riješe situaciju. Nedostajala je Julijana jer može šutnuti prema golu ili kreirati šansu, a i s njom bi bio drugačiji razvoj napada. Na klupi imam što imam, rotiram što mogu, a to je za ovakve “knap” utakmice jako malo. Djevojke iz treninga u trening “krvare”, odlično rade, ali treba vremena. Vjerujem da ćemo za mjesec-dva uspjeti proširiti rotaciju - objasnio je Marčetić, čiju ekipu sada očekuju dva uzastopna gostovanja. Za ono prvo u Rijeci kod Zameta izvjesno je da bi bila senzacija, ako se ostvari pozitivan rezultat, a potom igraju kod pretposljednjeg Splita s kojim bi ipak mogle do prvih gostujućih bodova, a time i većih izgleda za opstankom. G. Roguljić

Najčitanije iz rubrike