Crna kronika
SUĐENJE VOZAČU TRAMVAJA ZBOG SMRTI 77-GODIŠNJAKINJE

Tramvajem zahvatio odjeću žene, ona pala na prugu pa umrla u bolnici
Objavljeno 10. veljače, 2016.
Nesreća se dogodila na bivšem okretištu tramvaja u Višnjevcu

OSIJEK - Na Općinskom sudu Osijek započelo je suđenje 48-godišnjem vozaču tramvaja koji se tereti da je kriv za smrt 77-godišnje Osječanke.

Iako vozač tvrdi da nije izazvao prometnu nesreću nakon koje je žena preminula, tužiteljstvo smatra drugačije. U optužnici stoji da je 48-godišnjak 23. prosinca 2012. oko 11.30 sati dovezao tramvaj do tadašnjeg okretišta između Osijeka i Višnjevca. Na zadnjoj je stanici otvorio vrata i pustio putnike, među kojima je bila i 77-godišnjakinja, da iziđu iz tramvaja. Potom je, stoji u optužnici, “zatvorio vrata i krenuo preko ceste do polaznog stajališta u Višnjevcu, a da se prethodno nije s dovoljnom pozornošću uvjerio nalaze li se svi putnici na sigurnoj udaljenosti od tramvaja.” Optužuje ga se da je “tramvajem zahvatio odjeću 77-godišnjakinje, zbog čega je žena pala u procijep između desnog bočnog dijela tramvaja i nogostupa. Potom je tramvajem vukao ženu po tračnicama zbog čega je 77-godišnjakinja zadobila brojne ozljede. Nakon nesreće, 77-godišnjakinja je prevezena u Klinički bolnički centar Osijek gdje je zbog zadobivenih teških ozljeda preminula istoga dana u 14.15 sati.”

Vozač tramvaja negira da je kriv za ovu tragičnu nesreću i tvrdi da je stajao na polaznoj stanici u Višnjevcu kada mu je prišla nepoznata osoba i rekla kako je starija žena pala kod okretišta na nogostup. Vozač je potom potrčao ženi u pomoć te pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Sandra LACIĆ
POGINULA NA ROĐENDAN

Tragična nesreća u kojoj je žena stradala dogodila se na njezin rođendan. Toga dana napunila je 77 godina. Tužiteljstvo za 48-godišnjeg vozača tramvaja, zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, traži kaznu zatvora od dvije godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike