Osijek
4. KAOSIĆ – MASKENBAL PLESNE IGRAONICE POČETNICE DJEČJEG KAZALIŠTA

Plesali pod maskama i počastili se krofnama
Objavljeno 11. veljače, 2016.

Početnica, plesna igraonica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, već se četvrtu godinu priključuje karnevalskom veselju na svom maskenbalu, od milja nazvanom Kaosić. Iako organiziran kao maskenbal samo za polaznike, brojnim malim plesačicama i plesačima pridružilo se i nešto gostiju, a svi su zajedno plesali, pjevali, družili se, papali nezaobilazne krofnice i baš svi su bili maskirani, uključujući i voditeljice Aleksandru Colnarić (odjevena u kraljicu u zelenom), i Maju Vrkić (grašak).

Iako su prednjačile plavokose princeze u plavom i ružičaste vile, iz mora se sličnih izdvojila jedna bubamara, dvije mačkice, Španjolka, zeko, snjegović Olaf, vještica, pračovjek, orijentalna plesačica, Pippi Duga Čarapa... No, sve četiri skupine, ukupno 60-ak plesač(ic)a - bijela, žuta i dvije zelene - imale su svojih “pet minuta” za defile. Bila je to samo urnebesna zabava, no nije se birala najbolja maska.

A da bi zabava bila još bolja i svečanija, ravnatelj Ivica Lučić, u odori viteza, pozdravio je sve klince i klinceze (pa i malobrojne odvažne i maskirane roditelje) i zaplesao. Voditeljica Aleksandra Colnarić nada se da će maskiranih roditelja dogodine, na jubilarnom, petom Kaosiću, biti još više.

- Tijekom godine svaka skupina radi u svojoj dvorani, a ovakve su zabave tijekom godine izvrsna prilika da se polaznici upoznaju i druže. Prije četiri godine počeli smo skromno, u baletnoj dvorani, a ove smo se, kao i prošle godine, morali proširiti i na predvorje. Sve je bilo okićeno, prepuno balona, otjerali smo zimu i pozvali proljeće, a obol maskenbalu dali su svi djelatnici kazališta, od konobara do čistačice - svi su bili maskirani - oduševljena je Aleksandra, napominjući kako Početnica ove godine slavi veliki jubilej - deset godina djelovanja. N. Vekić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike