Mozaik
"EUROPEAN BEST DESTINATIONS"

Exit proglašen najboljim festivalom u Europi
Objavljeno 11. veljače, 2016.
Pridonosi privlačnosti Europe kao svjetske destinacije broj 1 u svijetu

Exit je proglašen za Najbolji europski festival za 2016. godinu od strane vodeće europske turističke organizacije "European Best Destinations", a to je titula koja se dodjeljuje u suradnji s Europskom komisijom.

Exit je osvojio prvo mjesto ispred festivala kao što su engleski Secret Garden (2. mjesto), belgijski Tomorrowland (3. mjesto), pa čak i festivalski div Glastonbury (4. mjesto) te susjedni Sziget (5. mjesto)! Iz "European Best Destinations" priopćeno je kako su ljetni glazbeni festivali dio europskog identiteta i da je Exit postao jedan od najvažnijih festivala na svijetu: “S vašim festivalom prido nosite privlačnosti Europe kao svjetske destinacije broj 1 u svijetu", navodi se u priopćenju iz Bruxellesa. "Nakon nagrada za najbolje europske festivale 2014. za Exit i 2015. za Sea Dance, ovo priznanje potvrđuje ugled Exita kao jednog od vodećih glazbenih festivala na svijetu. Posebno je zadovoljstvo što smo uspjeli pozicionirati Exit ispred svih ostalih vodećih europskih festivala s desetostruko većim budžetima i što smo naš dio Europe ponovno učinili festivalskim središtem", izjavio je osnivač Exita Dušan Kovačević.

"European Best Destinations" europska je krovna organizacija za promociju europske kulture i turizma, a čije članstvo čini čak 355 turističkih organizacija diljem Europe. Njen rad i godišnja priznanja za koja redovno glasaju stotine tisuća putnika diljem planeta, direktno utječu na promociju nagrađenih destinacija koje zatim bilježe rast globalnih turista i investitora. Nedavni primjeri nagrađenih destinacija, kao što su Porto i Bordeaux, učinili su te gradove posebno atraktivnim za posjetitelje iz Amerike i Azije, ali i unutar Europe. Stranicu "European Best Destinations" mjesečno posjećuje više od 2,5 milijuna posjetitelja, uz desetine tisuća pratitelja na Facebooku, Twitteru, Instagramu i Pinterestu. Njihove aktivnosti prati i medijski domet koji se mjeri u desetcima milijuna gledatelja. Ovo je jedno od najvećih priznanja od osnivanja Exit festivala, uz dvije EFA nagrade za najbolje festivale u Europi, uz brojne utjecajne liste na kojima je Exit redovno istican kao jedan od vodećih europskih i svjetskih festivala. Osnivanjem Sea Dance u Budvi i Revolution festivala u Temišvaru, ova priznanja su se prenijela na cijelu Exit Avanturu, koja za cilj ima ujediniti kreativni potencijal cijelog Balkana i time ga osnažiti u velikoj, svjetskoj konkurenciji i napraviti ga najatraktivnijom regijom za turizam za mlade na svijetu.

Exit festival održat će se ove godine od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more zbog trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. srpnja. Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Robin Schulz, Nicky Romero, Modestep, Ms. Dynamite, Zomboy, Wilkinson i mnogi drugi. Ulaznice za Exit prodaju se po cijeni od 460 kn, a Sea Dance od 285 kn, dok cijela Exit Avantura stoji samo 540 kn, što je ušteda od 60 % u odnosu na završnu cijenu. Ulaznice su dostupne na Entrio online i na njihovim prodajnim mjestima.(T.K.)

Exit festival održat će se ove godine od 7. do 10. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike