Gastro
IZNENADITE PARTNERA ZA VALENTINOVO PRIPREMOM SEKSI SLASTICA

Desert udvoje je uvijek najslađi
Objavljeno 11. veljače, 2016.

Nije tajna da ljubav ide i kroz želudac, pa je upravo Dan zaljubljenih sjajna prigoda da svoju voljenu osobu ponovno osvojite tako što ćete ju iznenaditi nekom poslasticom koju ćete sami pripremiti.

Kako se upravo deserti uvijek povezuju sa strašću i nazivaju slatkim grijesima, ovom prilikom donosimo vam nekoliko originalnih i seksi recepata kojima ćete razmaziti nepce svog partnera/partnerice, a možda i dodatno probuditi strasti ovog Valentinova.(T.K.)

Čokoladno srce

SASTOJCI:

l 180 g badema

l 380 g šećera

l 7 jaja

l 200 ml jake kave

l 1 žličica instant-kave

l 1 žlica kakaa

l 1 žlica čokoladnih mrvica

l 150 g maslaca

PRIPREMA:Bademe sa šećerom usitniti u mikseru. Istući snijeg od sedam bjelanaca s malo soli. Kalup za tortu u obliku srca premazati maslacem i posipati brašnom. Podijeliti snijeg na tri dijela i peći ih jednog po jednog u kalupu na 150 stupnjeva oko 30 minuta tako da se dobiju tri srca. U kavu dodati 200 g šećera i na laganoj vatri zakuhati u sirup. Malo ohladiti pa pomiješati sa sedam žumanaca, instant-kavom, maslacem i čokoladnim mrvicama te staviti na 20 minuta na hladno. Trećinu dobivene kreme namazati na prvo srce, poklopiti drugim, a potom i njega namazati s 1/3 kreme. Na kraju poklopiti trećim srcem i s ostatkom kreme premazati tortu.

Parfait od bijele čokolade

SASTOJCI (za 10 komada)

l 25 g maslaca

l 60 g bijele čokolade

l 3 žumanca

l 3 bjelanca

maslac i šećer za posudu

PRIPREMA: Bijelu čokoladu istopiti na pari. Čim postane tekuća, umiješati maslac. Maknuti sa štednjaka i umiješati žumanca. Bjelanca istući u snijeg zajedno sa šećerom te lagano promiješati s masom od čokolade. Kalupiće namazati maslacem i posipati šećerom. Masu staviti u svaki kalupić do 2/3 visine. Kalupiće poslagati u vatrostalnu posudu s vodom. Poširati 10-ak minuta u pećnici na 200 °C. Poslužiti uz slatko vino.

Vruća ljubav

SASTOJCI:

l 5 žlica mlijeka

l 20 g šećera

l 25 dl šlaga

l 1 žlica praha za puding

l 2 žumanca

l 20 g maslaca

l rum

l vanilin šećer

l maline

PRIPREMA: Dvije žlice mlijeka zakuhati sa šećerom i maslacem. Promiješati 3 žlice mlijeka, žumanca, vanilin šećer i prah za puding te metlicom umiješati u zakuhalo mlijeko dok se ne zgusne. Potom ostaviti da se malo ohladi, ali ne posve. Kremu promiješati sa šlagom (ostaviti malo šlaga sa strane za ukrašavanje). Kremu staviti u desertne čaše i preliti zagrijanim malinama i ostatkom šlaga. U kremu se po želji može staviti i malo ruma. Poslužiti uz šampanjac.

Kolačići za nju i njega

SASTOJCI:

100 g šumskog voća

70 g kiselog vrhnja

50 g glatkog brašna

vanilin šećer

ribana korica limuna

1 žlica šećera

malo maslaca

šećer u prahu

2 jaja

sol

UMAK OD JOGURTA:

70 g jogurta

1 žlica šećera u prahu

malo limunovog soka

PRIPREMA: Pomiješati kiselo vrhnje sa solju, žumancima, vanilin šećerom i limunovom koricom. Bjelanca sa šećerom istući u snijeg. Potom u snijeg pažljivo umiješati malo-pomalo brašna. Na tavi zagrijati malo maslaca i ispeći četiri kružna kolačića promjera 6 cm. U međuvremenu za umak promiješati jogurt, šećer u prahu i malo limunovog soka. Na tanjur staviti malo umaka, potom kolačić i šumsko voće te poklopiti drugim kolačićem. Posipati šećerom u prahu i poslužiti.

Možda ste propustili...