Sport
VLATKO ŠIMUNAC:

Ovo su mi najteže pripreme u karijeri
Objavljeno 10. veljače, 2016.

VINKOVCI - Od dva napadača koja su trebala biti udarne igle vinkovačke Cibalije u nastavku prvenstva ni jedan nije u punom trenažnom procesu. Sandro Ugrina se nakon bolesti i pretraga tek priključio ozbiljnom treningu, a Vlatko Šimunac nakon ozljede lagano je trenirao i tek se prije dva dana priključio treninzima najboljeg sastava Cibalije. Kakvo je sada stanje, Šimunac nam je prepričao:

- Istegnuo sam stražnju ložu i morao sam neko vrijeme mirovati. Nakon toga sam se uključio u trening, ali prema posebnom programu. Sada je situacija puno bolja i počeo sam trenirati s većim opterećenjem. Još uvijek malo boli, ali se nadam da će za dan-dva sve proći i da ću normalno trenirati.

Teški tereni, ali i teški treninzi vjerojatni su uzrok istezanja mišića. Vjerojatno je tako bilo i s ozljedom Vlatka Šimunca?

- Ovo su mi najvjerojatnije najteže pripreme u karijeri, a prošao sam ih dosta. Trener Bojko sa svojim nas je suradnicima “nagazio”, ali svi podnose treninge bez problema. Mala istegnuća mišića u ovoj su fazi priprema normalna stvar i svi dajemo maksimum kako bismo odradili sve što treneri od nas traže.

Ovog je trenutka u napadačkoj formaciji dosta kandidata za prvi sastav, ali se Šimunac konkurencije ne boji. Dapače...

- Konkurencija je samo motiv više da se još bolje radi kako bi se došlo do cilja. Nikada se nisam bojao konkurencije, neka nas je toliko koliko nas sada ima. Netko od nas uvijek će biti u formi, što je za momčad dobro. Na kraju će trener imati zadnju riječ u odabiru najboljeg.

S koliko bi golova Vlatko Šimunac bio zadovoljan u proljetnom dijelu sezone?

- Teško pitanje, a ne volim se razbacivati obećanjima. Iskreno, ne opterećujem se time, za Cibaliju je najvažnije da netko postiže pogotke, a jesam li to ja ili netko drugi, mislim da je najmanje važno, zaključio je napadač Cibalije. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike