Osijek
RODITELJI ZABRINUTI ZBOG ODLASKA PEDIJATRICE

Sikora: Tim nije ugašen i pokriven je zamjenama, uskoro natječaj za pedijatra
Objavljeno 10. veljače, 2016.
Odlazak dr. Ceher Ebner u Irsku ne znači gašenje pedijatrijskog tima

Pedijatrijske su ordinacije prepune pacijenata zbog gripe i viroze, a gužvu dodatno povećavaju mali pacijenti koji su dosada pripadali u pedijatrijsku ordinaciju dr. Livije Ceher Ebner. Naime, otkako je u siječnju dala otkaz u Domu zdravlja Osijek i odselila se u Irsku, roditelji su zbunjeni jer ne znaju trebaju li svoju djecu prebaciti u jednu od postojećih pedijatrijskih ordinacija, ili trebaju čekati pedijatra koji će preuzeti nekadašnju ordinciju dr. Ceher Ebner.

Dr. Miroslav Sikora, ravnatelj Doma zdravlja Osijek, kaže da ta ustanova čeka suglasnost ministra zdravlja Darija Nakića za raspisivanjem natječaja za radno mjesto pedijatra.

- Odlazak dr. Ceher Ebner u Irsku ne znači gašenje pedijatrijskog tima, jer tim ostaje pokriven zamjenama. Apeliram na roditelje da ne prebacuju djecu u druge ordincije i uvjeravam ih da ne trebaju strahovati da ta ambulanta neće dobiti novoga pedijatra. Iako je ministar Nakić nedavno stopirao sva zapošljavanja, mislim da će se u ovakvoj situaciji napraviti izuzetak i da će se pitanje pedijatra koji će zamijeniti dr. Ceher Ebner riješiti kroz dva, najduže tri tjedna. Svakako planiramo raspisati natječaj i vjerujemo, iako trenutačno nema pedijatara na Zavodu, da će ovaj pedijatrijski tim biti popunjen novim liječnikom. Inače, s ostalim smo pedijatrima dogovorili zamjene i jedini problem koji se pojavljuje zapravo su dodatne gužve. Poklopilo se, naime, da se ovaj odlazak pedijatra događa baš na vrhuncu sezone viroza i gripa, ali neka roditelji budu strpljivi - poručio je dr. Sikora.

Koje su zamjene u pitanju i u koje vrijeme stoji u obavijesti na vratima ordinacije dr. Livije Ceher Ebner. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike