Novosti
POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE

Ne ulazite maskirani u banke i ne vozite pijani
Objavljeno 8. veljače, 2016.

Budući da je vrijeme karnevala, maškara, poklada..., policija apelira na građane da te dane provedu u veselom duhu, ali da pritom ne ugrožavaju svoj ili tuđi život te imovinu.

- Podsjećamo građane na pravila pristojnog ponašanja te ih pozivamo da u trgovine, mjenjačnice, kladionice, banke, pošte i druge poslovnice ne ulaze maskirani, a ako su ipak maskirani da prilikom ulaska u objekt skinu masku s lica, pozivaju iz MUP-a.

Kako dalje dodaju iz policije, ugodnu zabavu često mogu pokvariti osobe koje su u većoj mjeri konzumirale alkohol te stoga pozivaju građane da se u ugostiteljskim objektima i na javnim okupljanjima ponašaju prikladno, u duhu karnevala, te da ne narušavaju javni red i mir.

- Budući da već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje, upozoravamo vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetujemo vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol da ako su u društvu, unaprijed odrede tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol. Uz to trebaju ostaviti automobil parkiran na propisan način i pješače, koriste javni prijevoz ili usluge taksija, zamole nekog trijeznog da ih odveze ili ostanu prespavati do prestanka djelovanja alkohola - kažu u policiji.

S obzirom na to da je za očekivati kako će u organiziranim karnevalskim povorkama sudjelovati i alegorijska, odnosno preinačena vozila, iz policije upozoravaju vozače takvih vozila da su se dužni pridržavati uputa i programa organizatora te postupati prema zapovijedima policije ili drugih osoba na temelju ovlaštenja, kada prometuju javno prometnim površinama.S.Lacić

Možda ste propustili...