Osijek
STANOVNICI LIJEVE OBALE NEZADOVOLJNI STANJEM NAKON GRADNJE NASIPA

Žaja: Dokad ćemo kroz blato do
svojih kuća na Dravskoj obali?
Objavljeno 9. veljače, 2016.

Vijećnica Mjesnog odbora Osijek Lijeva obala Snježana Žaja nezadovoljna je stanjem na Dravskoj obali u Podravlju pa se javila kako bi upozorila na blato na cesti.

- Stanovnici Dravske obale imaju staru cestu koja može poslužiti za korištenje prometa. Kada je građen novi nasip i zid zbog obrane od poplave, nasip je pomaknut prema rijeci te je tako stanovnicima Dravske obale ostao prazan prostor koji su izvođači radova nasipali zemljom. Problem je u tome što je spomenuti nasipani prostor sa zemljom viši od razine ceste te se zbog velikih oborina blatna zemlja slijeva prema kućama i dvorištima pa su stanovnici nezadovoljni zbog blata koje se vuče po cesti i dolazi do njihovih domova - navodi Žaja.

- Vijeće Mjesnog odbora Lijeva obala uputilo je zamolbu Hrvatskim vodama da se novi zid za obranu od poplave nasipa slojem zemlje te se oplemeni travom, a preostali dio praznog zemljanog prostora naši sugrađani žele iskoristiti za parkirna mjesta, što je i potvrđeno provedenom anketom u toj ulici - kaže Žaja.

Dodaje kako je projekt gradnje nove obaloutvrde sa šetnicom za svaku pohvalu, ali drži da se ne može zbog toga stanovnicima Dravske obale ostaviti neugledan i neuređen blatni prostor. Svi su, napominje, u potpunoj neizvjesnosti dokad će to tako ostati.

- Zbog lijepog vremena i blage zime građani svakodnevno hodaju novom šetnicom koja vapi za koševima za smeće i klupama pa se Podravljani pitaju hoće li sami morati prikupljati smeće. Očekujemo da se uz šetnicu uredi i njihov životni prostor. Zbog prirodnog ambijenta i Drave, Dravska obala je uvijek bila najljepša ulica u Podravlju pa mještani očekuju da se projekt završi do kraja kako bi nam taj prostor ponovno izgledao primjerno za življenje, šetnju, rekreaciju i biciklizam. Nadamo se i vjerujemo da će se gradske službe pozabaviti našim problemom - zaključuje Snježana Žaja. D. Pejić

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike