Regija
ĐAKOVO I UNIVERZAL ZA PRIGRADSKA NASELJA

Uredit će groblje u Širokom Polju
Objavljeno 8. veljače, 2016.

ĐAKOVO - Grad Đakovo i Univerzal pozornost usmjeravaju uređenju groblja prigradskih naselja. Prvo je među njima mjesno groblje u Širokom Polju, koje su, dok izrada projekta uređenja ulazi u završnu fazu, u pratnji predstavnika Mjesnoga odbora obišli gradonačelnik Zoran Vinković, predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo i direktor Univerzala Mile Kaselj.

- Primijetili smo da je kuća oproštaja puna lišaja i mahovine, zbog čega će dobiti novu fasadu. Glavne aleje u duljini od oko 200 metara bit će popločene betonskim opločnjacima i rubnjacima, a oko 500 metara ograde oko groblja bit će obnovljeno i obojeno. Popločit ćemo i plato ispred središnjeg križa, koji ćemo također zamijeniti - najavljuje niz ulaganja u širokopoljačko groblje Goran Soldo.

Postojeća oštećena i dotrajala rasvjetna tijela bit će zamijenjena štednom LED rasvjetom, a na prigodnom će se mjestu, objašnjava Soldo, postaviti nova ploča s natpisom “Počivali u miru”, što je posebna želja mještana.

- Groblje u Širokome Polju, uz popločene nogostupe, dobit će i punu komunalnu opremu, što podrazumijeva nove klupe, koševe za smeće, bolju rasvjetu, ali i hortikulturno uređenje. Planiramo svakako postaviti još i mini ekootok za razvrstavanje otpada, lampiona i ostalog otpada, biljnog i mješovitog - kaže Univerzalov direktor Mile Kaselj, ističući dobru suradnju s Mjesnim odborom, čiji predstavnici pokazuju veliko zanimanje za projekt uređenja lokalnoga groblja. M. Muškić

ULAGANJE U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Izaslanstvo Grada, osim groblja, obišlo je prostorije Nogometnog kluba Hajduk Široko Polje, gdje je gradonačelnik Vinković istaknuo da Grad znatna sredstva ulaže u razvoj infrastrukture i sporta te ujedno obećao pomoć u izgradnji i uređenju novog muškog i ženskog sanitarnog čvora.

Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike