Regija
PRVAKU HRVATSKE U STOLNOM TENISU POTREBNI SPONZORI

Babogredci prikupljaju pomoć
za svog paraolimpijca Damira
Objavljeno 9. veljače, 2016.
Damir Vuković priprema se za odlazak na Europsko prvenstvo

BABINA GREDA - Stanovnici Babine Grede pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za svoga sumještanina Damira Vukovića, aktualnog prvaka Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom u kategoriji II (postoji ukupno pet kategorija). Damir je u invalidskim kolicima nakon što je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila 1989. godine, a stolni tenis uspješno trenira već tri godine. Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski stolnoteniski savez osoba s invaliditetom organizirali su lani u travnju 21. stolnotenisko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom koje je održano u Varaždinu. Na tom prvenstvu Damir Vuković iz Babine Grede osvojio je zlatnu medalju! Babogredci su svom sumještaninu tada priredili doček na stadionu NK-a Šokadija. Član je vinkovačke Udruge osoba s invaliditetom „Bubamara“. Ovaj vitalni 47-godišnji Babogredac svakodnevno putuje do Vinkovaca, gdje u večernjim satima u prostoru Mađarske škole trenira. Na temelju odluke Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Damir Vuković je postao član reprezentacije Hrvatske B programa zbog paraolimpijske godine, jer se u rujnu ove godine održavaju Paraolimpijske igre u Riju de Janeiru. Prema pravilima, samo plasirani paraolimpijci sudjeluju u A programu za ovu godinu. Kako nam je rekao Damir, pred njim je jedan od međunarodnih turnira u Laškom u Sloveniji, a do 15. veljače trebao bi uplatiti kotizaciju za sebe i za trenera Dražena Jankovića – za obojicu po 590 eura.

- Želja mi je na međunarodnim turnirima prikupiti bodove kako bih sudjelovao i na europskom, ali i na svjetskom prvenstvu - ističe Vuković koji je ovih dana u potrazi za sponzorom. Pred njim je kratki rok da skupi novac za kotizaciju, a itekako je svjestan toga da je unatoč vrhunskim sportskim rezultatima sponzore, pogotovo danas u vremenu krize i besparice, uvijek teško naći. Damiru je cilj ove godine nastupiti na 2 - 3 turnira da bi poboljšao svoj rejting. Trenutačno je na 46. mjestu na svjetskoj rang-listi, a plan i program poslije Olimpijskih igara u Riju je takav da prvih 30 mjesta na svjetskoj rang-listi izravno postaju kandidati A programa za sljedeće Olimpijske igre u Tokiju, koje će se održati 2020. godine.

- Stoga vas molimo ako ste u mogućnosti da sudjelujete u prikupljanju pomoći i date svoj nesebični doprinos u plaćanju bar jednog turnira za Damira i trenera koji iznosi minimalno 12.000 kuna za Europski turnir, a izvaneuropski turniri su 1200 eura plus troškovi aviona - pozivaju organizatori akcije.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
AKO ŽELITE POMOĆI

S obzirom na to da je Damir član Stolnoteniskog kluba "Dom" Vinkovci, uplate idu na njihov račun: STK "DOM" Vinkovci, broj računa: HR5524850031100255845, OIB:56311105413.

Za uplate iz inozemstva: Damir Vuković, Matije Gupca 64, 32276 Babina Greda, Hrvatska IBAN: HR98 2340 0093 2171 4421 2 - tekući račun u stranoj valuti SWIFT adresa (BIC) Privrendne banke Zagreb d.d. PBZGHR2X, opis plaćanja: "Za Damira".

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike