Sport
KOŠARKAŠI VRIJEDNOSNICA OSIJEK SLAVILI U 16. KOLU A-1 LIGE

Jači od viroze, Škrljevo slomili dvjema serijama od 15:0
Objavljeno 8. veljače, 2016.
Pet igrača imalo virozu, a Matej Karlović igrao je nakon infuzije

Uoči važnog dvoboja sa Škrljevom košarkaši osječkog A-1 ligaša bili su u gadnim problemima. Viroza je poharala svlačionicu Vrijednosnice Osijeka, pa tako za nastup u 16. kolu nisu konkurirali Nikola Turalija, Arijan Došen, koji nisu ni bili u zapisniku, dok su Marko Karlović i Ivan Zebić sjedili na klupi, no trener Vladimir Krstić na njih nije mogao računati.

Zamalo je ostao i bez usluga Mateja Karlovića, ali infuzija na dan utakmice ostavila ga je u kadru i dobro da je tako ispalo, jer Matej je dao ogroman doprinos u važnoj pobjedi (19 poena, sedam skokova), koja je “brokere” dovela i do petog mjesta na tablici.

Prilika Žulju i Šarcu

Morao je Krstić puno toga “kemijati”, a ključnim se možda pokazao izbor “zaštićenog” igrača. Dosada standardni dvojac Došen/Zebić bio je izvan stroja, a priliku su dobili Antonio Žulj i Jakov Šarac, koji dosada nisu bili u kombinaciji za ozbiljniju minutažu. No dečki su opravdali povjerenje, posebno Jakov, koji je za 24 minute postigao 10 poena i dodao četiri skoka. Stoga nije čudno što je nakon utakmice primao pohvale od starijih suigrača, ali i od trenera.

- Sjajna partija kompletne momčadi, a Jakov je sjajno iskoristio minutažu. Zaslužio ju je pristupom, prije svega obrambenim, a kada se tomu dodaju poeni, jasno da zaslužuje pohvale - kaže Krstić, koji je mogao odahnuti nakon iscrpljujućih 40 minuta.

Istina, pobjeda je na kraju zaslužena, ali konačnih +13 može zavarati, jer put do uspjeha bio je iznimno težak. Škrljevo je bilo itekako tvrd orah, momčad Aramisa Naglića, koju predvode iskusni lisci Davor Kus i Jasmin Perković, dobro je namučila domaćina. Kada je u 26. minuti semafor pokazivao 42:51, izgledalo je da su Osječani u problemima iz kojih će teško isplivati. No kada je bilo najteže, “žuti” su odigrali najbolje. Serija 15:0 vratila im je rezultatski plus, koji nije dugo potrajao, jer su početkom posljednje četvrtine gosti pogodili tri trice te su u 34. minuti ponovo poveli. No, nakon tih 58:62, slijedi drugi uragan i još jednom serijom 15:0 Krstićevi jurišnici napokon lome suparnički otpor.

Jači od viroze

- Problem je bio skok pod našim obručem. Gosti su u nekoliko navrata poentirali nakon skoka u napadu, dali smo im previše puta priliku za ispravak, posebno u prvom poluvremenu. Čim smo uspostavili kontrolu u tom dijelu, krenulo je nabolje. Na kraju smo ostvarili dvostruki dobitak, jer smo uz pobjedu slavili i više od sedam razlike, s koliko smo izgubili u Škrljevu. S obzirom u kakvim smo problemima bili, to je ogroman uspjeh - kaže Krstić.

Slažemo se, jer u tako teškim okolnostima osvojiti bodove pravi je pothvat. “Brokeri” su pronašli način kako biti jači od viroze i kvalitetnog suparnika. Jedan je pokazao da može sjajno igrati i nakon infuzije (Karlović), iskusni su opet podnijeli glavni teret (A. Šarac, Diminić, Ušić), a iskočio je i jedan mladac iz drugog plana (J. Šarac), pokazavši da u kadru ima i dodatnih rezervi. Ohrabrujuće je to za daljnji tijek prvenstva i sljedeće gostovanje, kod šibenskih “bankara”.

Nino BENČINA

REZULTATI

Ostali rezultati 16. kola: Gorica - Ribola Kaštela 98:66, Kvarner 2010 - Split 91:93, Alkar - Zagreb 79:92 i Zabok - Jolly JBŠ 60:58. Slobodan je bio Šibenik.

VR.OSIJEK                       80
ŠKRLJEVO                       67

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 200. Suci: Peić (Sl. Brod), Palavra (Zagreb) i Blašković (Križevci)

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Kujundžić 2, Zebić, J. Šarac 10 (1-2), Diminić 14 (2-2), Ušić 12 (4-5), Bičvić 2, Pandurić 2, A. Šarac 19 (4-4), Krajina, Mat. Karlović 19 (4-4), Mar. Karlović, Žulj

ŠKRLJEVO: Surina 4 (1-2), Kus 16 (3-3), Bilalović, Juričić, Perković 15, Radunić 10, Živko 2, Ceranja 2, Stipčić 3, Rogić 15 (1-1), Šamanić

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 18:19, 18:21, 18:11, 26:16

Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike