Sport
CIBALIJA IGRALA SA ŠOKADIJOM

Bojko isprobavao Mišića za lijevi bok
Objavljeno 8. veljače, 2016.

VINKOVCI - Iznenadno otkazivanje priprema u Međugorju poremetilo je ritam rada prve momčadi Cibalije pa su u stručnom stožeru morali promptno reagirati i već za subotu dogovorili prijateljsku utakmicu. Sreća pa im je momčad Šokadije iz Babine Grede izišla ususret, premda su već imali za nedjelju dogovorenu utakmicu. Dobra suradnja ova dva kluba pokazala se ovaj put kao dobitna kombinacija. Na tome im iz Cibalije uvelike zahvaljuju.

- Hvala našim prijateljima iz Babine Grede što su uskočili i odigrali s nama ovu utakmicu. Zbog ovog otkazivanja priprema u Međugorju morali smo prilagoditi kako trenažni proces, tako i utakmice. Dobro je što ipak idemo na turnir u Gabelu i što ćemo ramo odigrati dvije jake utakmice, a kakve si ovdje ne možemo osigurati - rekao je šef struke Cibalije Miroslav Bojko.

Nogometaši Cibalije rastrčali su se, posebice prvih 45 minuta i ostvarili uvjerljivu pobjedu od 4:0. Svi su pogoci pali u prvom poluvremenu kada su igrali najbolji igrači koje trenutačno Bojko ima na raspolaganju. Drugo poluvrijeme bilo je siromašnije igrom, posebice pogocima.

- Dečki su odigrali dobro prvo poluvrijeme, a meni je bilo najvažnije da ih ovo otkazivanje ne poremeti te da se vrate u ritam treninga i utakmica. Moram reći da su dobro reagirali na sve, kompletna je momčad odigrala dobrih 45 minuta. Drugo poluvrijeme je ispod razine za Cibaliju, osim Šubarića, koji i nije imao nekog posla, ovako se ne smije igrati u dresu Cibalije.

I u ovoj utakmici je nekoliko igrača nedostajalo. Jedni nisu bili u momčadi zbog ozljeda, a druge je trener odmarao. Isto tako primijetili smo kako je Matija Mišić protiv Šokadije odigrao na lijevom boku.

- Morao sam ga staviti tamo samo da bude i na toj poziciji zlu ne trebalo u prvenstvu, jer je on osim Crnčevića i Rubića jedini koji to može igrati. Ma, Miško može sve odigrati, tako će protiv Rudeša, u prvoj utakmici nastavka prvenstva, odigrati na lijevom krilu, razlog je što je u reprezentaciju pozvan Turčin i neće ga biti na prvoj utakmici. Pokazao je koliko je opasan kada je bliže golu, tip je igrača koji lako napravi višak u napadu i može odigrati kvalitetan završni pas - dodao je Miroslav Bojko, trener Cibalije.

Budući da je sve utakmice do sada odigrao trener Bojko protiv Šokadije odmarao je Marka Dabru, dok je Jančić dobio temperaturu i nije mogao igrati. Među igračima nije bilo Ugrine, koji je tek počeo s jačim treninzima, dok se od ozljede nije još dovoljno oporavio Vlatko Šimunac. A. Grgić

CIBALIA                         4  (4)
ŠOKADIJA                     0

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 80. Sudac: Predrag Kaurin (Prkovci).

Strijelci: 1:0 Mišić (19), 2:0 Vitaić (28-11 m), 3:0 Mijoković (33), 4:0 Turčin (39).

CIBALIA: Matković, Žderić, Zgrablić, Filipović, Mišić, Vitaić, Mijoković, Baša, Plum, Turčin, Martinković. Još su igrali: Šubarić, Mauer, Tadić, Tomašević, Crnčević, Hoon, Kopf, Grgić, Kraljević, Kelez, Vidović.

ŠOKADIJA: Topčić, Karlić, Matić, Tanacković, Petričević, M. Lukačević, Šošić, B. Lukačević, Ž. Madžarević, Kokanović, Mišković Još su igrali: Vranjić, I. Stojanović, D. Stojanović, Mrkonjić, Babić, Gregorović, I. Madžarević.

Najčitanije iz rubrike