Sport
HRVATSKA SE OPROSTILA OD EP-a U FUTSALU

“Kockasti” blizu pothvata,
ali u četvrtfinale otišla Rusija
Objavljeno 7. veljače, 2016.
Hrvatska je protiv moćne Rusije dva puta vodila i imala veliku šansu za senzaciju

Hrvatska malonogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Eura u Srbiji. Trebala nam je pobjeda od dva pogotka razlike protiv Rusije što se uoči susreta činilo kao nemoguća misija. No, utakmica je donijela drugačiju sliku. Hrvatska se hrabro borila, dvaput je vodila i dugo držala Ruse na rubu ispadanja, ali na kraju nije uspjela zadati odlučni udarac. Ispali smo časno i hrabro, ali smo ispali. I to zahvaljujući onoj vrlo lošoj utakmici protiv Kazahstana. Protiv Rusije opet se vidjelo kako ova selekcija vrijedi više, ali nikako da to i potvrdi na terenu.

Hrvatska je bolje ušla u utakmicu, što i nije neočekivano s obzirom na to da nam je trebala pobjeda od dva pogotka razlike za prolazak u četvrtfinale. I taj kvalitetan početak ubrzo se isplatio. Nakon što je Gustavo uspješno zaustavio udarce Grcića, Marinovića i Jelovčića, u 9. minuti je svladan od suigrača Robinha. Sve je zakuhao Matošević koji je tukao iz teškog kuta, a lopta je na putu prema mreži pogodila Robinha i prevarila Gustava – 1:0. I nakon vodstva nastavila se dominacija Hrvatske, ali bez većih prilika, a onda su Rusi pomalo neočekivano došli do izjednačenja. U 12. minuti Abramov je sjajnim volejem pogodio Jukićevu mrežu za izjednačenje. Do odmora se igralo ravnopravno, a u nastavku susreta Hrvatska je učinila novi pritisak koji je brzo i okrunjen novim vodstvom koje nam je u 25. minuti donio Novak na dodavanje Jelovčića. I tu je počela drama. Hrvatska je krenula po još jedan pogodak koji bi nam donio plasman u drugi krug, a Rusi su to koristili i opasno uzvraćali. U 34. minuti Rusi su ispunili i bonus prekršaja što nam je otvorilo dodatnu mogućnost za novi pogodak, ali on se nije dogodio. Zapravo, jest, ali na drugoj strani. Na samom početku 39. minute Pereverzev je nakon dodavanja Edera Lime zabio za izjednačenje i tako ubio naše nade u pothvat. Istina, mogao je Novak još jednom vratiti dramatiku, ali nije iskoristio kazneni udarac nakon šestog prekršaja koji je pucao s ruba šesterca bez živog zida.... D.Keler

HRVATSKA                        2  (1)
RUSIJA                                2  (1)

BEOGRAD – Arena Beograd. Gledatelja: 1600. Suci: Cedric Pelisser (Francuska) i Admir Zahovič (Slovenija). Strijelci: 1:0 Robinho (9-autogol), 1:1 Abramov (12), 2:1 Novak (25), 2:2 Pereverzev (39). Žuti kartoni: Jelovčić, Suton (Hrvatska), Kutuzov, Liškov (Rusija).

HRVATSKA: Jukić, Novak, Jelovčić, Marinović, Suton, Matošević, Grcić, Grbeša, Petrović, Babić, Đuraš, Pandurević, Horvat, Bilić.

RUSIJA: Gustavo, Kutuzov, Milovanov, Davidov, Robinho, Šajakmetov, Sergejev, Romulo, Pereverzev, Liškov, Eder Lima, Eder Lima, Šakirov, Vikulov.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike