Sport
MAKEDONSKI RUKOMETNI PRVAK SLAVIO U NAŠICAMA

Kordi poželio Vardaru da bude prvak Europe
Objavljeno 8. veljače, 2016.

Svečano je bilo u subotu navečer u novoobnovljenoj dvorani Osnovne škole “Kralj Tomislav” u Našicama. Rukometni spektakl je bio zajamčen i zbog dolaska uglednih gostiju iz Skopja.

Vardar zahvaljujući ruskom gazdi postao je jedan od najboljih europskih momčadi, legitimni pretedent za plasman na Final four Lige prvaka. U njihovim redovima čak su petorica igrača s osvojenim medaljama s Europskog prvenstva. Na žalost, u Našice zbog ozljede nije stigao Arpad Šterbik, a dan uoči dolaska u Slavoniju hitno je operiran hrvatski reprezentativac Igor Karačić. Kako je uoči susreta objavljeno da je Blaženko Lacković potpisao ugovor s Kielom, “hrvatske snage” u Vardaru predstavljao je jedino Luka Cindrić, kojem je uoči utakmice predsjednik RK NEXE Josip Ergović uručio prigodni poklon Feravina. Cindrić se Našičanima “zahvalio” odličnom igrom. Bio je najbolji igrač Vardara, postigao 11 pogodaka pa smo u Našicama mogli vidjeti svu raskoš njegovog talenta, koji zbog ograničene minutaže ipak to isto nije široj hrvatskoj javnosti pokazao na Europskom prvenstvu u Poljskoj.

- Zahvalio bih Rukometnom klubu NEXE na lijepom daru. Ovu smo utakmicu jako ozbiljno shvatili, jer nam služi kao priprema za nastavak Lige prvaka. Odlučili smo si olakšati posao čvrstom obranom na početku utakmice i nekim lakim pogotcima i mislim da su ključni trenuci bili upravo na početku susreta - rekao je hrvatski reprezentativac.

U početnih sedam minuta Našičani nisu postigli ni jedan pogodak pa je Vardar poveo sa 6:0. Cijelu utakmicu nisu odustajali od svoje 5-1 obrane gdje Rus Djibirov igra ključnu ulogu. No, NEXE nije dopustio novu katastrofu nakon “minus 18” u Veszpremu. Odigrali su daleko kvalitetnije u oba segmenta, Juzbašić je na vratima zamijenio Lelića, a kod Vardara i njihov trener Raul Gonzalez odlučio je sačuvati Cindrića za drugo poluvrijeme pa je dolaskom NEXE-a na “minus dva” utakmica dobila i zanimljiviju notu. No, sve se raspršilo sredinom drugog poluvremena kada je Dibirov s dvije presječene lopte odveo Vardar na plus šest, a Cindriću omogućio u završnici “simultanku”, koju je okrunio pogotkom u zadnjoj sekundi Leliću “kroz glavu”.

- Uvijek se dobro osjećam kada igram protiv Vardara. Odlična je momčad kojoj iskreno želim osvajanje Lige prvaka - izjavio je trener NEXE-a Zdenko Kordi nakon utakmice, s čime je ostao ugodno iznenađen Raul Gonzalez, Španjolac na klupi Makedonaca.

No, vrhunskom ambijentu i na kraju odličnom rukometu nisu bili dostojni slovački suci Brunovsky i Čanda. Kod određenog broja sudaca očito postoji veliki respekt prema uglednom rukometnom imenu, a što Vardar sigurno jest. Kao da se ne usuđuju svirati i najočitije stvari poput pokazati crveni karton Alexu Dušebajevu kada je nakon njihovog zvižduka i zaustavljanja igre opalio po golu i pogodio vratara NEXE-a Juzbašića ravno u lice. Naravno da namjera nije postojala, ali bio je to klasični “pucanj iz nehata” zbog kojeg je Juzbašić do kraja susreta završio na “hlađenju lica”. Uvjereni smo, da mu je pokazan crveni karton iz Vardara uopće ne bi bilo nikakve reakcije. Ovako, samo su izazvali gnjev navijača i unijeli nervozu u utakmicu gdje je zapravo pobjednik bio vrlo rano predvidiv.

Krešimir LACKOVIĆ
NEXE                                   29  (14)
VARDAR                             36  (17)

NAŠICE – Dvorana Kralja Tomislava. Gledatelja: 2.000. Suci: Petar Brunovsky i Vladimir Čanda (Slovačka).

NEXE: Lelić (3+0), Eter 3(3), Crnić, Mrđenović 2, Barišić-Jaman 4, Zrnić 2(2), Juzbašić (5+1), Sršen 6, Jurjević 2, Sokolić 1, Nuić 2, Sakić, Halilković, Vegar 2, Nenadić 2 i Herceg 3.

VARDAR: Milić (5+0), Angelov (5+0), Brumen 1, Toskić 5, Maqueda 2, Dušebajev 5, Abutović, Lazarov 1, Cindrić 11, Dibirov 8(4), Gorbok 3, Šiškarjev, Marsenić.

SEDMERCI: NEXE 6(5), Vardar 5(4); ISKLJUČENJA: NEXE 6 minuta (Mrđenović 2, Sršen 2+2), Vardar 6 minuta (Maqueda 2, Abutović 2, Marsenić 2).

NAŠIČKO “OTVORENO SRCE”

Uoči susreta igrači obje momčadi na teren su izišli u pratnji djece s Downovim sindromom. Posebni gosti utakmice bili su članovi Školskog volonterskog kluba i udruge „Otvoreno srce“, s čime se RK NEXE zajednički s njima uključio u akciju „Ne dokolici da sportu“.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike