Novosti
TOMISLAV PANENIĆ, MINISTAR GOSPODARSTVA:

Stiropor nisam ukrao nego sam ga poklonio
Objavljeno 7. veljače, 2016.

Vezani članci

OGLASIO SE O “AFERI STIROPOR”

Panenić: Nisam krao i nisam dobio otkaz

TOMISLAV PANENIĆ, MINISTAR GOSPODARSTVA U NOVOJ VLADI

Nisam za prodaju državnih tvrtki, Đure Đakovića, Podravke, Borova...

Novi ministar gospodarstva Tomislav Panenić, gostujući u emisiji HRT-a Nedjeljom u dva, ponovio je kako nije ukrao stiropor u vrijeme kada je radio u Baumaxu.

- Krađa je kazneno djelo. Krađu nisam učinio. Uzeti nešto što vrijedi nekoliko stotina kuna, uz tako veliku plaću... - komentirao je Panenić. Pojasnio je da se radilo o stiroporu koji je smetao jer tvrtka koja ga je uzela nije dolazila po njega.

- Šest mjeseci trajala je trakavica oko neisporučenog stiropora. Nije ga željela preuzeti jedna mađarska tvrtka pa sam donio odluku da se to treba maknuti iz Baumaxa. To je bila mala količina i bilo je pitanje baciti stiropor na odlagalište, što je problematično, ili ga spaliti. Donio sam odluku da se taj stiropor pokloni. To nije bila krađa. Krađa je kad nešto protupravno prisvojite. Ja sam ga poklonio - rekao je Panenić ne otkrivši kome ga je poklonio, ali je potvrdio da je iz Baumaxa otišao dva mjeseca kasnije upravo zbog te odluke.

Govoreći o svom životu rekao je kako je često mijenjao posao zbog izazova.

- Gasterbajtarsko sam dijete, vratio se u Hrvatsku, školovao sam se. Dobrovoljac sam u Domovinskom ratu, bio u postrojbama policije. Svoj radni vijek počeo sam kad su se poslovi relativno lako dobivali - rekao je sadašnji ministar, a bivši načelnik slavonske općine Tompojevci.

Istaknuo je kako u Ministarstvu gospodarstva postoji nedostatak rukovodećih kadrova.

- Imamo određene projekte za javnu nabavu koji su tražili brze kontakte. Imamo investicije HEP-a, to ne čeka da se prilagodite. Ne dolazim da ništa baš nisam znao, ali niti da znam sve. Pregledom dokumentacije ja i stručni tim dat ćemo odrednice za buduće postupanje - najavio je ministar.

Rekao je kako premijera Tihomira Oreškovića nije poznavao osobno, ali je znao njegov poslovni angažman u Hrvatskoj.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost

DO 16.30 NA IZBORE IZIŠLA POLOVICA BIRAČA

Glasovalo više od 1,6 milijuna birača, u Osijeku 52,34 %

Najčitanije iz rubrike