Zdravlje
BRZO I DJELOTVORNO ČISTI ORGANIZAM, A PRITOM NE ŠTETI NAŠEM ZDRAVLJU

Zelena glina kao moćno sredstvo fizičkog obnavljanja
Objavljeno 8. veljače, 2016.

S vremenom se u našem organizmu skupljaju toksini. Ayurveda kaže da se oni mogu stvarati i zbog loše probave - kada jedemo previše ili nepravilno kombiniramo namirnice. S godinama se toksini i teški metali u našem tijelu nagomilavaju i mogu izazvati brojne probleme, poput: kožnih bolesti, alergija i astme, depresije, migrene, nadutosti, loše probave, kroničnog umora... Zbog toga je potrebno redovito čistiti organizam od toksina i teških metala.

Zelena glina jedan je od prirodnih lijekova koji efikasno i brzo čiste organizam, a pritom ne škode našem zdravlju. Uz sunce, zrak i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja.

Kako djeluje zelena glina

Još uvijek nije potpuno jasno kako djeluje zelena glina. Jedni pretpostavljaju da glina ima iznimnu upijajuću moć, zbog čega upija sve nečistoće i patogene iz organizma. Neki povezuju ljekovitu moć gline s njezinim negativnim nabojem. Smatraju da upravo zbog svoga negativnog naboja zelena glina privlači i veže na sebe sve čestice koje su pozitivno nabijene. Pozitivno nabijene čestice u našem organizmu su bakterije, virusi, toksini, itd.

Osim što veže štetne tvari i izbacuje ih iz organizma kroz probavni trakt, glina nas također opskrbljuje potrebnim elementima. Naime, glina sadrži više do 60 minerala i elemenata u tragovima koji hrane i liječe naš organizam. Ruski znanstvenici otkrili su da se uporabom gline može neutralizirati i djelovanje radijacije. Glina se zato koristi kod nuklearnih nesreća, da upije radijaciju u što većoj mjeri.

U prirodi možete pronaći zelenu, žutu, bijelu i crvenu glinu. No, jedino se zelena glina koristi za liječenje i čišćenje organizma. Postoji nekoliko vrsta zelene gline, a najpoznatiji rudnici gline nalaze se u Francuskoj i na Siciliji. Ovisno o tome gdje je iskopana, svaka glina sadrži jedinstveni postotak raznih minerala i elemenata u tragovima.

Zelena glina sadrži selen, magnezij, željezo, kalcij, fosfor, kalij, cink, mangan, bakar, silicij, natrij i druge minerale i elemente u tragovima.

Zahvaljujući bogatstvu prirodnih nutrijenata, glina ima višestruko ljekovito djelovanje na organizam.

Kako koristiti zelenu glinu za čišćenje organizma

Zelena glina koja se smije oralno uzimati, mora biti certificirana za oralnu uporabu. Takva se glina u prodaji zove ventilirana glina. Navečer razmutite punu čajnu žličicu ventilirane zelene gline u 2 dl vode. Pritom nemojte upotrebljavati metalnu žličicu ili čašu - glina ne smije doći u dodir s metalom. Glinu uzimajte ujutro nakon ustajanja ili navečer prije spavanja. Po želji, možete glinu uzeti jedan sat prije jela.

Glinu uzimajte na sljedeći način:

1. tjedan: ujutro bez miješanja popijte samo vodu, a talog bacite

2. tjedan: ujutro promiješajte, ostavite 5 minuta da se talog slegne, a vodu popijte

3. tjedan: ujutro promiješajte i odmah popijte vodu zajedno s glinom

Zatim napravite pauzu. Ovu kuru čišćenja organizma možete raditi 2-4 puta godišnje.

Dobrobiti za zdravlje

Osim čišćenja organizma od toksina i teških metala, zelena glina obnavlja stanice i tkiva, sprječava širenje patogenih bakterija i parazita, sprječava rast tumorskih stanica, ima antiupalna svojstva, potiče zacjeljivanje rana, čisti i obogaćuje krv, regulira pH organizma, hrani organizam potrebnim mineralima.

Zelena glina upotrebljava se i u obliku kupki, maski i obloga. Kupke od zelene gline imaju smirujući, antiupalni i detoksicirajući učinak. Oblozi od zelene gline koriste se za liječenje artritisa i rana. Maske od zelene gline utječu na ljepotu, čiste kožu, potiču cirkulaciju, liječe problematičnu kožu, smanjuju celulit i potiču gubitak masnog tkiva.

Glina sadrži više od 60 minerala i elemenata u tragovima

Najčitanije iz rubrike