Zdravlje
PREDSTAVLJEN DETOX SPREJ PRVI PROIZVOD ZA DETOKSIKACIJU VOĆA I POVRĆA

Otklanja čak do 90 % nečistoća
Objavljeno 8. veljače, 2016.
Potpuno prirodan proizvod koji učinkovito s lišća i svih površina voća i povrća uklanja zaostale kemikalije

U Hrvatskom je udruženju menadžera i poduzetnika - CROMA održana press-konferencija na kojoj je predstavljen Detox sprej, inovativni hrvatski proizvod koji je na tržište izbacila hrvatska tvrtka Green Planet Production početkom ove godine.

Detox sprej je proizvod za detoksikaciju voća i povrća, koji s voća i povrća otklanja čak do 90 % nečistoća koje dolaze preko raznih tretmana prilikom uzgoja, skladištenja i transporta namirnica. Detox sprej je prvi proizvod takve vrste u Hrvatskoj i u Europi.

Green Planet tim stvorio je potpuno prirodan proizvod koji dokazano i učinkovito s lišća i svih površina voća i povrća uklanja zaostale kemikalije kojima se oni obilno tretiraju tijekom uzgoja i skladištenja (pesticide, herbicide, voskove itd.). Ovo je jedinstveni proizvod na hrvatskom i svjetskom tržištu, laboratorijski je testiran, 100 % prirodan i ekološki. Ne sadrži deterdžente, niti otapala te bez ikakvih štetnih nuspojava čini hranu nutritivno kvalitetnijom, što je preduvjet za dobro zdravlje.

Ekološki sastav

Proizvod se može kupiti u maloprodaji, za što je zaslužna tvrtka Orbico koja je generalni zastupnik i distributer za Hrvatsku (Muller, Kaufland, Billa, Bauhaus), sa skorim plasmanom i u zemlje regije i u ostale zemlje gdje je Orbico prisutan sa svojim distributivnim kanalima (18 zemalja).

“Odlučili smo se na distribuciju Detox spreja zato što smatramo da takav jedinstven proizvod ima veliki potencijal te na tržištu ne postoji ni jedan sličan proizvod. Smatramo da je ovaj proizvod potreban u svakom kućanstvu i u svakodnevnoj upotrebi jer je zbog svojeg ekološkog sastava savršen”, kaže Dalibor Krmpotić, brand manager.

Vlatko Kalapoš, glavni direktor Green Planet Productiona, rekao je da je proizvod nastao iz potrebe jer godinama slušamo o pretjeranom tretiranju voća i povrća raznim tvarima koje nisu prirodnog sastava te je dipl. ing. Zvonko Šalek napravio inovativnu formulu nastalu na temelju starih narodnih recepata i uobličio je u jedan moderan inovativan proizvod koji se danas može kupiti u maloprodajnim trgovinama. Tijekom procesa dobivanja dozvola proizvod je prošao niz analiza i provjera kojima je dokazana njegova učinkovitost.

Dipl. ing. Zvonko Šalek, direktor razvoja i proizvodnje Green Planet Productiona, nadovezao se na stvaranje proizvoda i rekao da je za njegovo stvaranje napravljeno niz eksperimenata da bi se dobila idealna formula, omjer prirodnih sastojaka koje su naše bake nekada koristile za pranje voća i povrća. Ti sastojci su između ostalog limunska kiselina, ocat i soda koji u jednoj idealnoj kombinaciji daju učinkovitu formulu ovog proizvoda. Spomenuo je da se proizvod lako koristi, povrće i voće se prska i nakon 5 minuta djelovanja ispire čistom vodom. Detox sprejem se tretiraju toksične tvari na površini proizvoda.

Štetni herbicidi, fungicidi, pesticidi

Dr. Branka Kandić-Splavski, spec. obiteljske medicine, stručna suradnica Green Planet Productiona, osvrnula se na kumulativni učinak koji imaju dugotrajni tretmani tretiranja herbicidima, pesticidima te fungicidima kod uzgoja na tlo i čovjeka. Naglasila je kako je Detox sprej olakšavajuća okolnost u tom procesu gdje pri detoksikaciji te sastojke uspješno uklanjamo.

Branimir Dolibašić, nutricionist, naglasio je kako se danas teško može utvrditi podrijetlo namirnica, kao i onih zaštitnih sredstava kojima se one tretiraju, pa je Detox sprej jedan međukorak koji nas može osloboditi bar jednog dijela briga o količini unosa neželjenih tvari s voća i povrća u naš organzam - pesticida, fungicida i herbicida. Ti su sastojci na bazi fosfora, odnosno klora i napadaju od mikroorganizama do kukaca, pa na taj način štite namirnice. Kako su to tvari koje nisu prirodni spojevi i ne želimo ih u našem organizmu, one sa sobom donose opterećenje (toksini i kontaminati) koje tijekom života konzumacijom namirnica nakupljamo u velikom broju u našem organizmu.

Korist ovog proizvoda, naglasio je Dolibašić, u tome je što površinskim tretiranjem voća i povrća čistimo mjesto rizika za unos najvećeg dijela toksina. Što se tiče hranjivih svojstava, Branimir Dolibašić kazao je da Detox sprej sadrži obične kemijske tvari prirodnog podrijetla koje su poznate našem tijelu, a učikovite su u detoksikaciji. Pet minuta tretiranja Detox sprejem dovoljno je za topljenje štetnih tvari, a ova instant-aplikacija u spreju s lakoćom se koristi i brza je za uporabu.(J.Kn.)

Proizvod je prošao niz analiza i provjera kojima je dokazana njegova učinkovitost

Možda ste propustili...

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

Najčitanije iz rubrike