Regija
NASTAVLJENI RADOVI U VUKOVARU

Sanacija Petrovačke dole
Objavljeno 7. veljače, 2016.

VUKOVAR – U Vukovaru je u tijeku sanacija i zatvaranje dijela odlagališta komunalnog otpada “Petrovačka dola”. Riječ je o sljedećim radovima – sanacija i zatvaranje dijela popunjenog postojećeg odlagališta, sanacija i zatvaranje popunjene azbestne plohe i proširenje odlagališta u svrhu daljnjeg odlaganja otpada.

Kako se moglo doznati u vukovarskoj gradskoj upravi, ugovorena vrijednost navedenih radova iznosi nešto više od devet milijuna kuna, odnosno 11,3 milijuna kuna s PDV-om. Radove izvodi Zajednica izvođača – SOKOL d.o.o. iz Vinkoaca i G.T. TRADE d.o.o. iz Splita.

Valja navesti i kako Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sufinanciranju radova na sanaciji odlagališta “Petrovačka dola”, u Vukovaru, sudjeluje sa sredstvima pomoći u visini 90 posto vrijednosti ugovorenih radova. Grad Vukovar obvezuje se osigurati preostalih deset posto financijskih sredstava. Rok završetka radova je studeni ove godine. Dok su u tijeku radovi, predstavnici gradske uprave Vukovara, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, tvrtke Komunalac d.o.o., izvođača i nadzora, obišli su gradilište i zaključili, navodi se, kako radovi vrlo dobro napreduju.

Inače, Hrvatska do kraja 2018. godine mora uspostaviti održivi sustav gospodarenja otpadom. Do tada sva odlagališta otpada u Hrvatskoj moraju biti sanirana i usklađena, ona neusklađena moraju biti zatvorena, a mora biti i izgrađena mreža centara za gospodarenje otpadom.S.Butigan

Možda ste propustili...

U POVODU 119. OBLJETNICE SMRTI STROSSMAYERA

HNS-ov vijenac

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli