Osijek
DOBROVOLJNO DARIVANJE KRVI U TC PORTANOVA

Prikupljeno 14 doza krvi, sljedeće akcije također na mjestima pristupačnim invalidima
Objavljeno 6. veljače, 2016.

Još jednom su građani pokazali solidarnost i danas (subota) u Trgovačkom centru Portanova odazvali se na dobrovoljno davanje krvi. Tijekom prijepodneva tako je prikupljeno 14 doza krvi i prema riječima Denisa Ćosića, zamjenika ravnatelja Gradskog društva Crvenoga križa, broj građana bio je očekivan. Točnije, akciji se odazvalo oko 25 osoba, no viroze i problemi s tlakom nisu dozvolili da se svi prijavljeni mogu odazvati. Međutim, među onima koji su dali krv bilo je onih koji su ugodno iznenadili same organizatore.
- Odmah na početku akcije u invalidskim kolicima došao je čovjek bez nogu u pratnji sina. Rekao je da, gdje god da dođe mora imati pomoć drugih, a da je do nas, nakon što je izišao iz automobila, došao bez problema. To nas je ponukalo da akcije organiziramo uz pomoć udruga invalida koji nam mogu reći gdje im je dolazak pristupačan i gdje ne moraju prijeći barijere. TC Portanova je jedan od takvih mjesta i drago nam je da smo dobili još jednog davatelja, poručio je Ćosić.
Inače, ovo je prva dobrovoljna akcija darivanja krvi u TC Portanovi u organizaciji GD Crvenog križa, izuzmemo li onu  iz kolovoza 2015. godine kad je ondje održana izvanredna akcija te je u rekordnom vremenu prikupljeno 95 doza krvi. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike