Regija
SELO ŠTUJE TRADICIJU

10. Pokladno jahanje u
Slakovcima okupilo 30 jahača
Objavljeno 6. veljače, 2016.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

SLAKOVCI-Konjogojska udruga "Slakovci" uspješno je organizirala 10.jubilarno pokladno jahanje u Slakovcima koje je okupio oko 30-tak jahača uz jedan platon i fijaker.Lijepo vrijeme pogodovalo je jahačima, tako da je bilo dosta mještana ovog lijepog sela u Slavoniji koje štuje tradiciju pokladnog jahanja.

Pjesma i topot konja odzvanjali su ulicama, a susretljivi domaćini dočekali su ih na pet postaja gdje su ih počastili slavonskim specijalitetima uz neazobilaznu slavonsku rakiju koja uvijek dobro dođe da se zagrije nepce kad su pjesme u pitanju.
- Željeli smo nastaviti tradiciju kao i svih ovih godina.Možemo reći da smo više nego zadovoljni odazivom jahača.Poslužilo nas je lijepo sunčano vrijeme, jedino što ove godine nismo bili u mogućnosti organizirati pokladne svatove, no mogu najaviti da se pokladni svatovi ponovo vraćaju sljedeće godine.Naša udruga postoji 13 godina, možemo reći da smo jako aktivni i da smo sudionici mnogih manifestacija na području Vukovarsko-srijemske županije. Kad govorimo o članovima imamo oko 20-tak članova, no uvijek postoji interes za dolazak u našu udrugu, istaknuo je Zdravko Bartolović, predsjednik Konjogojske udruge "Slakovci".

Tamburaški sastav "Sanjalice" pratio je pokladnu povorku cijelim tijekom pokladnog jahanja,jer ako nema tamburaša kao da nije pokladno jahanje oni su uvijek tu da podignu atmosferu i da se zaigra poznato Šokačko kolo, kojeg nije nedostajalo ni ove godine u Slakovcima.

Ono što je uistinu posebno, u Slakovcima smo vidjeli puno djece na konjima što je samo znak da se za budućnost ne treba brinuti.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike