Sport
NEUGODNE VIJESTI IZ VINKOVAČKOG DRUGOLIGAŠA

Cibalia otkazala pripreme u Međugorju
Objavljeno 6. veljače, 2016.

VINKOVCI - Jučer su nakon dopodnevnog treninga igrači i stručni stožer Cibalije doznali lošu vijest. Put u Međugorje se otkazuje pa će drugi dio priprema odraditi u Vinkovcima. Razloge takve odluke objasnio je predsjednik kluba Miroslav Gagro.

- Prvi razlog je financijska situacija, a drugi je što je vrijeme kod nas takvo da se ovaj dio priprema može obaviti i u Vinkovcima. U ovom trenutku mi je važnije dati igračima plaće nego platiti smještaj u Međugorju. Razgovarao sam s igračima i trenerima i oni smatraju da neće biti tragedija ako ne odemo u Međugorje. Imam više nego korektan odnos s trenerima koji vode momčad, svi oni shvaćaju situaciju. Prošli su mnogo priprema, pa im se neće biti problem prestrojiti. Važnije nam je da klub financijski odrađuje ono što mora, posebice u skladu s našim predstečajnim postupkom - rekao je Gagro.

Hoće li ove nagle promjene utjecati na učinak igrača u pripremnom razdoblju ili na kvalitetu rada?

- Siguran sam da neće utjecati ni na igrače ni na kvalitetu pripreme za nastavak prvenstva. Naš cilj, bez obzira na ovo, ostaje isti. Želimo ostvariti plasman u Prvu ligu i tu nema pomaka ni za milimetar. Nije mi u ovakvoj situaciji nimalo lako voditi klub kada morate misliti na sve što nas stišće i što nas u bliskoj budućnosti čeka, a s druge strane moram misliti i ljudski, isplatiti plaće igračima i trenerima za njihov rad.

Cibalia će otputovati u Gabelu na turnir, na kojem će sigurno odigrati susret sa Zrinjskim iz Mostara u subotu, 13. veljače. Druga će utakmica biti dan poslije.

- Taj je turnir dogovoren prije i nema ga smisla odgađati. U dobrim smo odnosima s domaćinom, a i naši navijači imaju odlične odnose s navijačima Zrinjskog iz Mostara. Odigrat ćemo najmanje dvije jake utakmice, a na put ćemo u četvrtak ili petak. Žao mi je naših prijatelja u Međugorju, ali sam morao ovako odlučiti - zaključio je Gagro.

Stručni stožer je ekspresno reagirao i dogovorio prijateljsku utakmicu za danas u 14.30. Peti protivnik u ovom pripremnom razdoblju Cibaliji bit će Šokadija iz Babine Grede, u kojoj odnedavno brani trener vratara Cibalije Tomislav Vranjić. A. Grgić

Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

Najčitanije iz rubrike