Novosti
NAKON SPORNIH ODLUKA SMIJENJENA KOMISIJA ZA POMILOVANJA

Derenčinović: Nakon Šeksovih izjava naš rad je kompromitiran
Objavljeno 5. veljače, 2016.

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović smijenila je u petak svoju komisiju za pomilovanja. U priopćenju iz Ureda predsjednice ne navode se dodatne informacije o razlozima te smjene i kad bi mogla biti sastavljena nova komisija.

Podsjetimo, prije nekoliko dana s mjesta savjetnika predsjednice otišao je Vladimir Šeks, koji je preuzeo odgovornost za forsiranje pomilovanja za Vanju Goldbergera, prijatelja njegova sina.

Cijela Komisija za pomilovanja smijenjena je nakon što je postalo evidentno da je velik broj pomilovanja koje je Kolinda Grabar Kitarović potpisala u najmanju ruku problematičan. Leon Sulić, Danko Seiter i Vanja Goldberger samo su neki od problematičnih ukaza pomilovanja. Neki od pomilovanih osuđeni su dileri i nasilnici, a neki čvrsto povezani s donatorima Kolinde Grabar Kitarović.

Dosadašnji predsjednik Komisije za pomilovanja Davor Derenčinović, gostujući u dnevniku televizije N1, objasnio je zbivanja oko smjene.

- U ozračju dijaloga došli smo do zaključka da predsjednica podržava rad Komisije i njezine odluke. No, korigirao bih napise u medijima. Razrješenje se daje osobi koja više ne uživa njezino povjerenje, no ona je ovdje kod nas drukčijeg motiva. Odlučila se na to jer nas nije htjela razriješiti, a učinila je to zbog Šeksove izjave, zbog čega je naš daljnji rad bio kompromitiran, čime je kompromitirana i važna ovlast predsjednice - rekao je Derenčinović.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE U FOKUSU”

O izazovima u obrazovanju