Osijek
NEOBIČNA PRLJAVŠTINA OD SPOMENIKA TUĐMANU DO NEBODERA

Misteriozne smeđe tragove na
Trgu slobode uklonit će Unikom
Objavljeno 5. veljače, 2016.

Nažalost, ne hulimo ako još jednom kažemo kako u Osijeku znamo osmisliti, realizirati i izgraditi nešto lijepo, posebice u javnom prostoru, ali potom imamo problema s njegovim održavanjem. Cijelom nizu javnih objekata (kolodvor(i), nathodnici, šetališta, komunalna oprema...) pridružit ćemo Trg slobode. Nešto je više od tri godine kako je ondje nastala posve nova cjelina, autorskom dvojcu Rechner na ponos, gradu i građanima na uporabu...

No već duže tim prostorom dominiraju neki čudni smeđi tragovi (nije potrebno, nadamo se, asocirati na čega podsjeća ta boja...), koji su premrežili cijeli Trg. Kao da je netko namjerno vukao neke željezne taličke po pločama Trga. I to sustavno od spomenika Franji Tuđmanu do kavane pokraj Supera i do crvenog nebodera. I nikome to ne smeta?

U Unikomu, koji su su zaduženi za održavanje čistoće javnih površina, svjesni su kako se ti tragovi ne mogu ukloniti bez pranja, ovih su dana iskoristili temperature više od prosjeka za ovo doba godine i krenuli u pranje. Prvo onog većeg i “glavnijeg” trga - Ante Starčevića, pa će onda i do Trga slobode.

No kako ni njima nije poznat izvor smeđih pruga, bojim se da će se one opet misteriozno pojaviti! D. Kuštro

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike