Osijek
USKORO POČETAK GRADNJE OSNOVNE ŠKOLE U BRIJEŠĆU

“Papiri” završeni, građevinska dozvola ishođena, čeka se sastanak u Ministarstvu
Objavljeno 5. veljače, 2016.

Kada je Glas Slavonije objavio vijest o zakopavanju “prve lopate”, kako ju je nazvao gradonačelnik Ivan Vrkić, a vezano uz gradnju osnovne škole u Briješću, komentari tamošnjih stanovnika, ali i ostalih građana bili su vrlo pohvalni. Naime, kako je prethodnih godina bilo najava o prijeko potrebnoj gradnji škole, a radovi nisu započeli, gradonačelnikova najava naišla je na veliko odobravanje.

Da su radovi na pomolu potvrdio je i pojasnio Dražen Alerić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka, rekavši da su poslovi oko dokumentacije završeni te je ishođena građevinska dozvola pa slijedi raspisivanje natječaja za izvođača radova.

- Ako bude žalbe na natječaj, rokovi će se produžiti i onda ostaje otvoreno kad će doista početi radovi, no izvjesno je da će to biti ove godine. Nakon završenih poslova oko dokumentacije i građevinske dozvole, sad predstoji sastanak gradonačelnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Ondje ćemo otići sa stručnim službama i utvrditi model sufinanciranja - pojasnio je Alerić, dodajući da Grad za početak radova ima oko 1,7 milijuna kuna, no potrebno je pronaći model daljnjeg sufinanciranja. Tako početak gradnje ovisi o modelu sufinanciranja, a Grad će, kaže, radove započeti. Izvjesno je stoga da će doista, kako je rečeno, “prva lopata” biti uskoro zakopana, na zadovoljstvo svih stanovnika Briješća i njihove djece, osnovnoškolaca. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana