Osijek
VRIJEDNA DONACIJA KBC-U OSIJEK

Pedijatriji 1056 dječjih pidžamica
Objavljeno 6. veljače, 2016.

I dok su u Kliničkom bolničkom centru Osijek uobičajene donacije u skupljoj opremi i aparatima, jučer je stigla jedna, prema riječima doc. prim. dr. sc. Silvije Pušeljić, predstojnice Klinike za pedijatriju, vrijedna donacija, no druge vrste. Riječ je o ukupno 1056 pidžamica za djecu, od nedonoščadi do dojenčadi, a koju je inicirala Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu, uz potporu Saveza socijalista i demokrata Europskog parlamenta.

Kako je pojasnila Borzan, europskim je parlamentarcima omogućen godišnji budžet za samopromociju, a ona se odlučila potrošiti ga na ovu praktičnu donaciju, s obzirom na to da je riječ o potrošnoj robi koja je svakodnevno potrebna na Klinici.

- Zadovoljstvo mi je da mogu pomoći KBC-u Osijek, a osim u osječku bolnicu, donacija je otišla i u Vinkovce, Viroviticu, Čakovec i Koprivnicu. Riječ je o ukupno 2500 pidžamica ukupne vrijednosti 140.000 kuna. Važnost je donacije i u tome što su dječje pidžamice napravili hrvatski proizvođači, a osobno kod ovakvih akcija uvijek nastojim gurati domaće proizvođače kojima takvi poslovi dobro dođu. Konkretno, ovu je radio jastrebarski Juratex - pojasnila je Borzan.

Dr. Pušeljić istaknula je da će im donacija pojednostaviti rad jer se nerijetko susreću s nedostatkom dječjih pidžamica. Donacija ove vrste, rekla je, jednako je vrijedna kao i sve druge, to više što se događa i da djeca roditelja slabijeg imovnog stanja s liječenja odu u bolničkim pidžamicama. Osim toga, pidžamice se habaju i potroše te je nužno nabavljati nove.

Borzan je pak pojasnila i da Europski parlament ima stroge propozicije te da komad ne smije biti skuplji od deset eura, a cijela donacija veća od 15.000 eura.

– Akcije moraju biti u skladu sa socijaldemokratskim vrijednostima, a ova to svakako jest - ocijenila je Borzan. M. Mihelić

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike