Kultura
OSJEČKI OGRANAK MH

Prvo mjesto osvojili Jadranka Zimić i Miroslav Pelikan
Objavljeno 5. veljače, 2016.

OSIJEK - Polovinom siječnja u prostorijama osječkog Ogranka Matice hrvatske Prosudbeno povjerenstvo proglasilo je najbolji prozni rukopis na tradicionalnom anonimnom natječaju tog ogranka MH u 2015. godini. Prvo mjesto ravnopravno su osvojila dva teksta. Roman pod nazivom “Brončani David” i zbirka priča “Zvala sam se Ljerka”. Oni su podijeliti novčanu nagradu od 3000 kuna, roman će biti kao dio nagrade - tiskan samostalno, a zbirka priča u sljedećem broju Književne revije.

Kako je taj natječaj uvijek anoniman, trebalo je pričekati nekoliko dana da se autori jave. Autorica zbirke priče “Zvala sam se Ljerka” javila se već nakon nekoliko dana. To je socijalna radnica iz Zagreba Jadranka Zimić. Autor romana “Brončani David” Miroslav Pelikan iz Zagreba javio se tek ovih dana. On je umirovljeni djelatnik Leksikografskog zavoda u Zagrebu.

Oba će autora za dva tjedna biti predstavljena u Osijeku kada će im biti uručene nagrade. Kratke priče “Zvala sam se Ljerka” već su u pripremi za skorašnji broj Književne revije, časopisa osječkog ogranka Matice hrvatske. O tiskanju knjige s romanom “Brončani David” s autorom će se osječki ogranak MH naknadno dogovoriti. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

Najčitanije iz rubrike