Regija
SAJAM ZLATNE NITI U ŽUPANJI

Više od 50 izlagača ponudom obogatilo 49. Šokačko sijelo
Objavljeno 6. veljače, 2016.
Sajam će trajati do nedjelje, 7. veljače, a otvorio ga je županjski gradonačelnik

ŽUPANJA - Više od 50 izlagača iz Županje i okolnih mjesta, Vinkovaca, Slavonskoga Broda, Osijeka, Đakova i Ivanić Grada okupilo se jučer na VI. sajmu Zlatne niti, koji se u organizaciji TZ-a grada Županje, a u sklopu 49. Šokačkog sijela, održava na Trgu kralja Tomislava u Županji. Sajam će trajati do nedjelje, 7. veljače, a otvorio ga je županjski gradonačelnik Davor Miličević, zaželjevši izlagačima dobrodošlicu i dobru prodaju.

– Sajam je postao dio naše tradicije. I vama na neki način izlazimo u susret, dobili ste mogućnost da izložite svoje proizvode i nama na Šokačkom sijelu svojom ponudom obogatite manifestaciju. Nadam se da su krizna vremena iza nas i da ćete i vi to osjetiti u ostvarenju boljeg prometa. Velika je stvar kada u Županji imamo goste s raznih strana - poručio je Miličević.

Posjetitelje i sudionike sajma pozdravio je i direktor TZ-a Županje Mirko Bačić, zahvalivši na odazivu i zaželjevši svima ugodan boravak i pozitivnu atmosferu tijekom trodnevnog održavanja sajma.

Najmlađe posjetitelje razveselile su drvene ekoigračke koje ručno izrađuje obiteljski obrt „Tam tam“ u vlasništvu Zlatka Šebalja iz Rokovaca. Kada mu se prije nekoliko godina rodila unuka, odlučio je plastične kineske igračke zamijeniti nečim ljepšim, a s obzirom na to da je oduvijek volio drvo, počeo je sam izrađivati igračke. Prvo ih je izrađivao samo za unuku, zatim za djecu iz susjedstva, a danas ih prodaje na različitim sajmovima. Gospođa Šebalj koja pomaže suprugu u izradi igračaka od drveta lipe jučer nam je rekla da redovito sudjeluju na sajmu Zlatne niti u Županji i da su vrlo zadovoljni. Ekološke igračke djeca su odlično prihvatila kao i njihovi roditelji. Pri izradi igračaka koriste ekološke boje i nikada ne boje cijelu igračku kako bi djeca „vidjela i osjetila drvo i njegovu toplinu.“

S ponudom anatomskih bionatikača u Županju je jučer stigao i Ivan Sušić iz Oriovca kod Slavonskog Broda, koji je predstavio obiteljski obrt Sušić. Na brojnim sajmovima, od Londona preko Zagreba do Vinkovaca, osvajao je brojne nagrade i prestižna priznanja za svoje proizvode.

- Ovim se poslom bavim više od 30 godina. Ako imaš dobar proizvod i ako se dokažeš kvalitetom, ljudi to prepoznaju i cijene. Velika je stvar to što ja stojim iza svog proizvoda i svu reklamaciju uvažavam - kaže Sušić. Obuća je izrađena od kvalitetne prirodne kože, ručnim radom po instrukcijama i pod nadzorom iskusnih ortopeda, a nekoliko tipova potplata su zaštićeni proizvod u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
MED, SIR, ARONIJA, KOLAČI...

Brojni Županjci i njihovi gosti jučer su razgledali raznovrsnu ponudu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, domaćih radinosti, udruga i drugih predstavnika seoskog turizma - od domaćeg meda, sira, suhomesnatih proizvoda, kolača, aronije i kupinovog vina, raznih ručno rađenih unikatnih suvenira i predmeta od drveta, stakla, kože do etno odjevnih kreacija, šlingeraja…

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike