Sport
U NK OSIJEK NEMA GAZDE, PA NEMA NI KUPNJE

Na radaru “bijelo-plavih”
i pojačanja iz inozemstva
Objavljeno 5. veljače, 2016.
Menadžeri u Međugorju nude svoje pulene, ali Zekić sve ponude stavlja na čekanje

Malo je prometa bilo u zimskom prijelaznom roku u Gradskom vrtu. Iako je položaj “bijelo-plavih” na prvenstvenoj tablici nezavidan, igrački kadar doživio je minimalne promjene. U biti, gledano kvantitativno, roster je još skromniji.

Glavni razlog smanjene aktivnosti osječkog prvoligaša na zimskoj “tržnici” dobro je poznat - proces promjene vlasničke strukture, koji još uvijek nije dovršen. U takvim okolnostima trener Zoran Zekić nije se mogao nadati pojačanjima, iako mu je kadar na nekim pozicijama deficitaran. No u klubu su zauzeli stav da nema smisla gomilati igrače prije nego što novi vlasnici preuzmu konce upravljanja klubom. Naravno, i ovdje, u Međugorju, Zekiću su bili ponuđeni brojni igrači, ali sve te ponude stavljene su na čekanje.

- U ovim okolnostima, kada iščekujemo dolazak novih vlasnika, nema smisla razgovarati o takvim stvarima. Ponuđeno nam je dosta igrača, ali prvo se treba okončati proces promjene vlasništva nad klubom. Dok se to ne okonča, ruke su nam vezane. Možda ćemo uskoro moći organizirati jednu test-utakmicu na kojoj ćemo okupiti dio tih ponuđenih igrača i provjeriti njihove kvalitete, ali zasad sam fokusiran na igrački kadar koji nam je iznio najveći teret prošle jeseni - kaže Zekić.

Još pretkraj jesenskog dijela sezone Zekić je iz trećeligaša Višnjevca s posudbe povukao Bendika Mioča i Mihaela Pongračića, a prvoj momčadi priključio juniore Stjepana Salapića i Mihaela Žapera. Uoči priprema u Međugorju priključio se i Josip Filipović, ali jedino istinsko pojačanje stiglo je kada su “bijelo-plavi” već bili u Hercegovini – Aljoša Vojnović. No on je propustio gotovo pola pripremnog razdoblja, pa će trebati malo vremena da bude u optimalnoj tjelesnoj spremi. Sve ostalo kod Vojnovića nije sporno, a pitanje je samo na kojoj će ga poziciji Zekić koristiti.

- Nećemo brzati s Vojnovićem jer, ako nije tjelesno posve spreman, riskiramo mogućnost ozljede, a to svakako želimo izbjeći. Polako ćemo ga uvoditi u momčad - kaže Zekić.

U kadru je i dosta mladih igrača koji će teško dobiti pravu priliku u nastavku sezone i za njih bi bilo najbolje proljeće provesti negdje na posudbi.

- To bi bilo idealno, ali trenutačno na raspolaganju nemamo dovoljno igrača pa si ne mogu dopustiti dodatno skraćivanje igračkog kadra. Konačne odluke oko rostera prve momčadi donijet ću kada se vratimo u Osijek - zaključuje Zekić.

Na kraju, za Hrvatsku prijelazni rok još traje, a dok je tako, može se dogoditi i dolazak još ponekog novog imena, jer provjeravaju se određena igračka imena. Riječ je o inozemnim igračima...

Iz Međugorja: Dalibor KELER
DANAS "GENERALKA" S VITEZOM

Nogometaše Osijeka danas očekuje posljednja provjera na zimskim pripremama. Suparnik će im biti momčad BiH premijerligaša Viteza, a susret se igra u SC Circle International s početkom u 14 sati.

Aniću poziv za U-19 reprezentaciju

Mladi veznjak osječkog prvoligaša Lovro Anić dobio je poziv za U-19 hrvatsku reprezentaciju. Izbornik Ferdo Milin provjerit će njegove mogućnosti na turniru u Kini, koji se igra od 18. do 27. veljače.

KURTOVIĆ I ŠKORIĆ NA POŠTEDI

Kapetan Hrvoje Kurtović neće participirati u posljednjoj provjeri protiv Viteza. Srećom, nije u pitanju neka teža ozljeda, već samo oprez. Slična je situacija i s Miletom Šrkorićem, koji trenira, ali će vjerojatno biti pošteđen utakmice protiv Viteza zbog umora.

PRIJELAZNI ROK

još traje, pa nije isključeno da se u Osijeku ipak pojave neka nova lica

Najčitanije iz rubrike