Osijek
VODOVOD JE PRONAŠAO RJEŠENJE ZA SMANJENI TLAK

Voda se vratila u stanove
na višim katovima na Sjenjaku
Objavljeno 4. veljače, 2016.
Iz Vodovoda su nam potvrdili kako su različitim tehničkim privremenim mjerama riješili problem, kaže Karalić

Voda se vratila u stanove na višim katovima zgrada na Sjenjaku! Znak je to da je zajednički sastanak predstavnika Gradske četvrti Novi grad, predstavnika suvlasnika i Vodovoda održan krajem siječnja - urodio plodom. Glasu Slavonije, pak, drago je što je bio svojevsrni posrednik između spomenutih aktera i što je pripomogao rješavanju situacije u korist građana, među kojima je i mnogo naših čitatelja.

Podsjetimo, početkom siječnja suvlasnici zgrada s osam i više katova upozorili su kako je na višim katovima slab tlak u cjevovodu, što onemogućava korištenje tople vode. Prema njihovoj ocjeni, uzrok tome bio je smanjenje tlaka, a za što su izravno prozvali Vodovod. U toj su gradskoj tvrtki isprva negirali ove optužbe, no pristali su naći se na zajedničkom sastanku. Zaključak nakon njega bio je da će Vodovodove ekipe izići na teren i obaviti mjerenje tlaka na mikrolokaciji Sjenjak.

Rezultate nam je dojavio Ivan Karalić, predsjednik Vijeća GČ Novi grad. Kaže, unatrag deset dana sve se vratilo u normalu, pa stanari na višim katovima ponovno imaju odgovarajući dotok vode.

- Iz Vodovoda su nam potvrdili kako su različitim tehničkim privremenim mjerama, odnosno preraspodjelom tlakova u sustavu, postigli rješenje ovog problema - objašnjava Karalić. Bio je, kaže, u kontaktu s Jasnom Zimom, rukovoditeljicom Poslovne jedinice Vodoopskrbe u Vodovod-Osijeku.

Zima je, podsjetimo, za prethodnog sastanka naglasila kako bi svi morali biti svjesni da su u tijeku radovi na rekonstrukciji cijelog sustava vodoopskrbe, te da će po završetku tih radova, u iduća dva-tri mjeseca, usluga koju Vodovod pruža biti još kvalitetnija. D. Kuštro

SERVISIRAJTE HIDROCELE

Pitanje regulacije tlaka u višim katovima potaknulo je i pitanje brige oko hidrocela - uređaja koji služi kako bi u trenutcima povećane potrošnje ujednačio tlakove unutar kućne instalacije. Većina ih je zapuštena ili neodržavana.

“Upozoravam da je briga o ispravnosti hidrocela isključivo obveza suvlasnika zajednice”, upozorio je Karalić.

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike