Osijek
OSIJEK ĆE U PETAK, 5. VELJAČE, BITI DOMAĆIN NATJECANJA “EUROSCOLA” O EUROPSKOM PARLAMENTU

Za put u Strasbourg konkurira 21 srednja škola
Objavljeno 4. veljače, 2016.

Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj sutra (petak) organizira natjecanje “Euroscola” za srednjoškolce Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Euroscola je redovni godišnji program Europskog parlamenta kroz koji učenici viših razreda srednjih škola iz država članica Europske unije na praktičan način uče o europskim pitanjima.

Prijavila se 21 srednja škola iz Osijeka, Vukovara, Vinkovaca, Đakova, Belog Manastira, Valpova i Županje. Oni će prezentirati svoje znanje o Europskoj uniji, kao i vještine iznošenja mišljenja i debatiranja o aktualnim europskim temama, poput migracijske krize, borbe protiv terorizma i širenja radikalnih ideja na društvenim mrežama te perspektiva mladih Europljana na tržištu rada i mnogih drugih. Ocjenjivat će se i sposobnost iznošenja stavova na stranim jezicima.

Tri do pet najbolje plasiranih škola pobjedom na ovom natjecanju osigurat će odlazak na simulaciju rada Europskog parlamenta u Strasbourg za po 24 učenika te dva mentora iz svojih škola.

O pobjednicima natjecanja odlučivat će peteročlani žiri, među kojima je i Glasov suradnik Tomislav Levak. Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin otvorit će natjecanje. Zainteresiranoj javnosti dozvoljena je nazočnost na ovom događanju. Natjecanje će se održati u vijećnici Osječko-baranjske županije s početkom u 11 i predviđenim trajanjem do poslijepodnevnih sati. (D.Ku.)

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike