Sport
SLAVONSKI STRIJELCI NASTUPILI U MÜNCHENU

Kačavenda i Ćelić bruse formu za EP
Objavljeno 3. veljače, 2016.

OSIJEK - Nešto manje od tri tjedna ostalo je do početka EP u gađanju zračnim oružjem, koje će se održati u našem susjedstvu. Najbolji strijelci Starog kontinenta od 22. do 28. veljače okupljaju se u Györu, a prije odlaska u Mađarsku hrvatski reprezentativci bruse formu na međunarodnim natjecanjima.

Jedno takvo održano je u Münchenu, a riječ je o turniru koji je najjači takve vrste, stoga ne čudi da su sudjelovali strijelci iz čak 52 zemlje. Naravno, Hrvatska je tamo poslala svoje najjače adute, a u tom društvu bio je i kvartet iz Osječko-baranjske županije.

Tercet GSD-a Osijek 1784 nastupio je u disciplini zračni pištolj, Uroš Kačavenda u seniorskoj te Leon Luka Ćelić i Borna Butković u konkurenciji juniora. Član belomanastirskog Marsa, Denis Tomašević, nastupio je u disciplini zračna puška za juniore.

Svi oni su dvaput izlazili na vatrenu liniju u Njemačkoj, a drugi nastupi su uglavnom bili bolji od onih premijernih. Tako je Kačavenda u konkurenciji 86 pištoljaša u prvom nastupu naciljao 572 kruga, što je bio tek 46. rezultat, ali dojam je potom popravljen sa sedam krugova više i 14. pozicijom. Ćelić je prvo pogodio 563 kruga (42. mjesto), ali potom je imao 567 krugova (17.). Butkoviću je ovo bio prvi izlazak na jaku međunarodnu scenu, a osovjio je 42. (553) i 47. mjesto (550) u konkurenciji 56 juniora. U prvom nastupu, Tomašević je imao 613,2 kruga (42. mjesto) da bi potom bio precizniji, te je sa 619,9 krugova zauzeo 18. mjesto među 60 mladih puškaša

Iz ove četvorke, osiguran nastup na predstojećem EP-u imaju Kačavenda i Ćelić, Butković neće vidjeti Györ unatoč B normi, a jedini Baranjac u ovom društvu trenutno je u statusu prve rezerve.

- Nastupi naših pištoljaša bili su solidni, vjerujem da će na EP biti bolji, što nije nerealno očekivati. Prije Mađarske, u subotu je još tradicionalni prijateljski ogled u Ljubljani protiv Slovenije, gdje će rezultati vjerujem biti i bolji od ovih iz Njemačke. Naše društvo imat će na Europskom prvenstvu dva reprezentativca, šteta što ne ide i Butković, koji je u Münchenu imao vatreno krštenje na ovako jakim natjecanjima - kaže tajnik GSD-a Osijek 1784 Zoran Ćelić, koji je naglasio da Kačavenda kod naših sjevernih susjeda traži i vizu za OI. Neće mu biti lako, slobodno je još samo jedno mjesto, ali ako Uroš na EP bude pravi, možda na ljeto i vidi Brazil. N. Benčina

Možda ste propustili...

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike