Crna kronika
SUĐENJE BIVŠEM ŠEFU PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE

Topalović: Nisam sređivao zaposlenje za tri žene
Objavljeno 3. veljače, 2016.

OSIJEK - Iznošenjem obrana nastavljeno je suđenje Blažu Topaloviću, bivšem načelniku PU vukovarsko-srijemske, njegovu zamjeniku Mati Kirchbaheru i još 11 osoba. Topalović je rekao da nije s prijateljem Đurom Vidićem, ravnateljem Doma zdravlja Vinkovci, sređivao zapošljavanje za dvije medicinske sestre te jednu spremačicu. U obrani je dodao da mu je Vidić dugogodišnji prijatelj, da jesu razgovarali o spomenutim ženama, ali da nije bilo nikakvog “namještanja”.

- Od Vidića nisam tražio da učini bilo što mimo zakona - istakao je Topalović. Svoju obranu iznio je i Mato Kirchbauer, koji je bio Topalovićev zamjenik u PU vukovarsko-srijemskoj. On je također kazao da nije kriv.

Kirchbauera se tereti da je s policajcem Zdenkom Kozarcem pomogao poduzetniku Jerku Šimunoviću da ga se ne isključi iz prometa nakon što su policajci utvrdili da je vozio neregistriran i neosiguran automobil. Uz to pomoćnika bivšeg načelnika tereti se i da se sa zamjenikom šefa vinkovačke prometne policije Josipa Miljenića dogovorio da se s Prekršajnog suda povuče nalog protiv Vinkovčanina koji nije prijavio kupnju zračne puške. Miljenića je Disciplinski sud MUP-a oslobodio odgovornosti za to djelo.S.Lacić

GRAH I STRANCI NEMAJU VEZE

Mato Kirchbauer u obrani se osvrnuo i na 22 kilograma graha koji se spominju u optužnici. Kirchbauer je optužen i da je na zahtjev Miroslava Novakovića urgirao na graničnom prijelazu Ilok da se u Srbiju puste njezini državljani koji su radili u Srijemskim Lazama na postavljanju parketa, a u Hrvatskoj nisu imali prijavljen boravak. Za to je od Novakovića tražio i dobio 22 kilograma graha.

- Što se tiče famoznog graha to nema nikakve veze s ovim strancima. S Novakovićem sam o sponzorstvu grahom za proslavu 1. maja razgovarao prije nego što se dogodilo ovo sa strancima, a ni u tom slučaju nisam tražio da se građani Srbije ne sankcioniraju – rekao je Kirchbauer.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike