Crna kronika
POVEĆAN BROJ NASTRADALIH ŠKOLARACA

U slijetanju autobusa u Vladislavcima ozlijeđeno 6 učenika
Objavljeno 3. veljače, 2016.
Mjesto nesreće u jednom je trenutku sličilo ratnoj zoni

Vezani članci

ČETVERO UČENIKA I VOZAČ OZLIJEĐENI NA ULAZU U VLADISLAVCE

Prevrnuo se autobus pun školaraca, mještani djecu izvlačili kroz krovni prozor

VLADISLAVCI - U slijetanju i prevrtanju školskog autobusa na bok na cesti između Dopsina i Vladislavaca ukupno je ozlijeđeno sedam osoba: šest učenika nižih razreda osnovne škole i vozač autobusa. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, srećom, riječ je o lakšim ozljedama.

Policija i nakon obavljenog očevida utvrđuje uzroke koji su doveli do slijetanja autobusa, što je moglo rezultirati i puno težim posljedicama. Podsjetimo, autobus koji je prevozio 20-ak djece u osnovnu školu u Vladislavcima sletio je s ceste oko 11.40. Nesreću je prvi vidio poštar, koji je alarmirao susjede i pohitao prema autobusu, koji se prevrnuo na desni bok. Djeca i vozač nisu mogli izići iz vozila, s obzirom na to da su oboja vrata na desnoj strani autobusa. Pristigli mještani nisu htjeli razbijati prozore, plašeći se da krhotine ne ozlijede ionako uplašenu djecu. Vozač je uspio “na kip” otvoriti krovni prozor za ventilaciju, koji su pristigli mještani, nakon napora od nekoliko minuta, uspjeli potpuno otvoriti. Djeca su potom izvučana iz autobusa. U to vrijeme već su pristigla dva vozila Hitne pomoći, čiji su djelatnici ozlijeđenima pružali prvu pomoć, te šokirani roditelji, koji su u panici tražili svoju djecu. Četvero djece i vozač odvezeni su u KBC Osijek, a naknadno je liječničku pomoć zatražilo još dvoje djece. Uglavnom je riječ o kontuzijama i ogrebotinama nastalima u prevrtanju autobusa.

Samo mjesto nesreće u jednom je trenutku sličilo ratnoj zoni, s obzirom na to da je cestu zakrčilo nekoliko vatrogasnih vozila JPVP-a Osijek te DVD-a Vladislavci i Čepin (ukupno je na teren izišlo 30 vatrogasaca), dva vozila Hitne pomoći te policijski automobili. Roditelji unesrećene djece morali su pak parkirati svoja vozila na cesti na ulazu u selu.

Sandra LACIĆ

Srećom, kod svih nastradalih riječ je o lakšim ozljedama

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike