Regija
DONJI MELJANI

Osnovana folklorna skupina Neven
Objavljeno 3. veljače, 2016.

Predsjednik KUD-a Dika Dario Vrbaslija i članica Ivana Marović u Područnoj školi slatinske OŠ Josipa Kozarca u Donjim Meljanima predstavili su učenicima i roditeljima rad KUD-a. Budući da je tom prilikom u Donjim Meljanima osnovana folklorna skupina Neven, održali su i plesnu radionicu na kojoj su male folkloraše naučili nekoliko folklornih pokreta, plesova i starih napjeva.

Osnivanje folklorne grupe nastavak je aktivnosti u sklopu projekta Niti zavičaja, kojim učenici škole, njihove učiteljice Martina Grgurić i Mirjana Prlić i mještani nastoje očuvati lokalnu tradiciju i kulturnu baštinu svoga kraja. Ivana Marović istaknula je nastavak suradnje OŠ Josipa Kozarca i KUD-a Dika na projektu, što znači da će članovi KUD-a pomoći folklornoj skupini Neven u učenju starih pjesama i plesova i pripremi za nastupe.

Prema riječima psihologinje Anje Kovač Mišura, voditeljice projekta Niti zavičaja, novoosnovanu skupinu čini šest dječaka i šest djevojčica od drugog do četvrtog razreda. Učenici i učiteljice su skupinu nazvali Neven, jer je riječ o biljci koju uzgajaju i od koje izrađuju razne pripravke pa je karakteristična za tu školu. (P.Ž.)

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike