Regija
ORAHOVICA

Projekt “Ruksak pun kulture” u vrtiću
Objavljeno 2. veljače, 2016.

ORAHOVICA - Ministarstvo kulture RH 2013. godine pokrenulo je pilot-program ''Ruksak pun kulture'' . Riječ o projektu koji povezuje djecu iz cijele Hrvatske kulturnim aktivnostima. U orahovačkom vrtiću ''Palčić'' odrađena je jedna od aktivnosti projekta - plesna radionica u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića Osijek.

- Svrha projekta je poticanje djece i mladih na razumijevanje i usvajanje umjetnosti i kulture u dislociranim i prometno slabije povezanim područjima Hrvatske. Temelji se na pripremi i provedbi kulturnih i umjetničkih programa prilagođenih djeci i mladima u vrtićima te osnovnim i srednjim školama. Ove godine u ''Ruksaku'' imamo 40 programa i ponovno ćemo proći više od stotinu škola te zabaviti i educirati tisuće djece. U Orahovici smo priredili plesnu igraonicu u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića iz Osijeka i moram reći da smo zadovoljni suradnjom, jer ekipa iz kazališta radi odličan posao – rekao je Dino Beritić, iz Ministarstva kulture RH. Voditeljica plesne igraonice bila je glumica Aleksandra Colnarić, a o suradnji kazališta i Ministarstva voditeljica propagande kazališta Tatjana Grganović je rekla:

- Naše kazalište je u projektu od njegova početka. Uz plesne radionice, išli smo u škole s predstavama za djecu, ali s onima manjeg opsega jer je pravilo ''Ruksaka'' da se rade predstave u malim prostorima. Ovo je prilika da i dječica u Orahovici osjete ovakav oblik rada i radujemo se što smo ovdje, djeca lijepo reagiraju, jer ples je univerzalni jezik, i vjerujem da će kako njima tako i tetama nešto ostati da i nadalje mogu ovako nešto raditi – zaključila je Grganović. V.Grgurić

RAVNATELJICA ZADOVOLJNA

Ravnateljica “Palčića” Borislava Kordoš izuzetno je zadovoljna projektom. “Bilo je prelijepo vidjeti djecu nasmijanu i razigranu kako uživaju u plesu. Mi smo se prošle godine prijavili na ovaj projekt i ušli među 14 vrtića iz cijele Hrvatske”, rekla je Kordoš.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana