Crna kronika
ČETVERO UČENIKA I VOZAČ OZLIJEĐENI NA ULAZU U VLADISLAVCE

Prevrnuo se autobus pun školaraca, mještani djecu izvlačili kroz krovni prozor
Objavljeno 1. veljače, 2016.

VLADISLAVCI - Četvero učenika i vozač ozlijeđeni su u jučerašnjem slijetanju autobusa na bok. Nesreća se jučer oko 11.40 sati dogodila na ulazu u Vladislavce iz smjera Dopsina. U autobusu koji je prevozio učenike nižih razreda u osnovnu školu u Vladislavce nalazilo se 20-ak školaraca. Iz još neutvrđenih razloga autobus je u blagom desnom zavoju sletio s ceste.

Slijetanju autobusa na bok svjedočio je poštar koji se nalazio ispred zadnje kuće u smjeru Dopsina. Prepoznavši autobus koji je prevozio učenike, ženi s kojom je razgovarao povikao je da zove hitnu pomoć i vatrogasce, nakon čega je sam potrčao prema autobusu. Iz obližnjih kuća istrčalo je više osoba koje su također pohitale prema autobusu u kojem se začula vriska djece koja nisu mogla izići zbog zaglavljenih vrata, sve dok Vladislavčani nisu sami uspjeli otvoriti krovni prozor. Djeca su potom izvučena. Četvero ih je u slijetanju zadobilo udarce i ogrebotine, zbog čega su zajedno s vozačem prevezeni u KBC Osijek. Zasad nije poznata težina ozljeda.

Vijest o nesreći autobusa brzo je došla do roditelja učenika koji su u panici trčali prema autobusu tražeći djecu koja su također bila u šoku.

- Trebao sam se s prijateljem naći kada su se začule sirene. Majka je rekla da odem vidjeti što se dogodilo. Već na izlasku iz sela vidio sam autobus na boku. Kada sam prišao, među djecom sam vidio bratića koji ide u prvi razred kako okrvavljenog lica ulazi u vozilo Hitne pomoći. Srećom, nije teže ozlijeđen - govori nam Lukas Ćosić, koji je i sam pomagao u izvlačenju djece.

- Osječki profesionalni vatrogasci dobili su od Centra 112 u 11.41 sat dojavu da je školski autobus sletio s ceste i prevrnuo se na bok. Dežurna smjena izišla je na intervenciju s tri vozila. Podigli smo i DVD Vladislavci te DVD Čepin koji su vrlo brzo izišli na teren. Sa zadovoljstvom mogu reći da je, prema dojavi kakvu smo dobili, intervencija ispala bolja. Ozlijeđeno je četvero djece i vozač, no srećom nitko nije smrtno stradao - kazao je Boris Banjan, zapovjednik JPVP-a Osijek.

Milan BUGARIĆ/Sandra LACIĆ
BANJAN: MJEŠTANI IZVUKLI DJECU

Na mjesto nesreće gotovo u isto vrijeme pristigao je velik broj vatrogasnih vozila, s gotovo 30 vatrogasaca, nekoliko vozila Hitne pomoći i prometne policije. Za većom intervencijom nije bilo potrebe jer su do dolaska žurnih službi mještani sami uspjeli izvući djecu iz autobusa.

- Sva djeca bila su izvučena kroz prozor za ventilaciju na krovu autobusa, koji je bio i jedina mogućnost da ih se spasi. To su napravili ljudi koji su se ondje našli, do svih službi - kaže Boris Banjan dodajući kako je bilo vrlo emotivno gledati majke, rodbinu i mještane koji su trčali na mjesto nesreće, a nisu znali kako su im djeca. “Dobro je prošlo kako je moglo biti, ipak su to bila mala djeca”, istaknuo je zapovjednik osječkih vatrogasaca.

TRAJE OČEVID

Iz Policijske uprave osječko-baranjske doznajemo kako je do slijetanja autobusa došlo iz, za sada, neutvrđenih razloga. U nesreći je ozlijeđeno pet osoba, vozač i četvero djece koji su prevezeni u Klinički bolnički centar Osijek. Što je točan uzrok nesreće doznat će se nakon očevida.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike