Sport
TRENER ZORAN ZEKIĆ NOGOMETAŠIMA OSIJEKA DAO DAN ODMORA

Bijelo-plavi nedjeljno jutro proveli u molitvi i tišini na Brdu ukazanja
Objavljeno 1. veljače, 2016.
Pripreme su na vrhuncu i kod nekih igrača umor je više nego vidljiv

Trener Zoran Zekić odlučio je igračima jučer dati slobodan dan, prvi otkako su došli u Međugorje.

Kratki predah od treninga i utakmica bijelo-plavi su iskoristili za odlazak na Brdo ukazanja (nije bilo obvezno nap.a.), ali i za rekuperaciju od vidljivo nakupljenog umora. Igrači i stručni stožer na Brdu ukazanja su se pomolili pred Gospinim kipom, a zatim uživali u slobodnom danu.

Nogometaši Osijeka prošli su pola priprema u Međugorju. U tjednu koji je pred njima očekuju ih još dvije utakmice u kojima će brusiti formu za proljetni dio prvenstva. Zapravo, tek dolazi vrijeme u kojem ćemo dobiti jasniji uvid u to što ćemo moći očekivati od bijelo-plavih u drugom dijelu sezone.

Osječani su zasad u Hercegovini odigrali dva susreta u kojima su pokazali solidne predstave. Snage su odmjerili s momčadima iz samog vrha BiH Premijerlige (Zrinjski i Široki Brijeg nap.a.), i pokazali kako se navijači mogu nadati kvalitetnim igrama u nastavku sezone. Naravno, mjesta za napredak i poboljšanja ima, ali to je posve normalno, jer pripreme tek ulaze u svoju završnu fazu. U njoj će se pokušati dostići željena forma, jer Osječani po povratku iz Međugorja odmah ulaze u natjecateljski ritam rada.

Poraz od Širokog Brijega bio je prvi u ovim pripremama, ali nema razloga za posebnu brigu, jer Osijek je u većini tog susreta izgledao sasvim dobro. Kažnjen je zbog dekoncentracije u uvodnim minutama prvog i drugog poluvremena, a način na koji su primani pogoci naljutio je trenera Zorana Zekića.

- Obranu od takvih napada često smo vježbali na treninzima i u razgovoru sam upozoravao igrače, a mi onda primimo pogotke na baš taj način. To me stvarno ljuti, ali nema druge, moramo nastaviti raditi na tome. Nismo igrali loše, ali opet nismo bili dovoljno konkretni pred suparničkim vratima. Složili smo dovoljno lijepih i tečnih akcija koje smo zakomplicirali u završnici - pričao je Zekić.

Inače, zanimljivost tog susreta protiv Širokog Brijega je i ta što Osječani nisu izlazili u visoki presing. Pretpostavljamo kako je i to jedna od posljedica umora koji je stigao momčad. Zato Zekić nije inzistirao na "ganjanju" suparničke momčadi.

- Kod nekih je ključnih igrača umor više nego vidljiv. Pripreme su na vrhuncu i sad slijedi razdoblje u kojem ćemo se i osvježavati. Žao mi je što protiv Širokog Brijega zbog lakše ozljede nije mogao igrati Tomislav Šarić, jer on nam je važan igrač u oba smjera- zaključio je Zekić.

Zapravo, početnu postavu za proljetnu premijeru s Istrom 1961 Zekić već ima u glavi, iako postoje neki lagani upitnici. Onaj najveći vezan je uz poziciju na lijevom boku. Za tu poziciju ravnopravno se bore Tomislav Čuljak i Matija Špičić, a presudit će utakmice protiv Veleža i Viteza. Naravno, ostaje i pitanje kako će Zekić u svoje vizije uklopiti, zasad, jedino zimsko pojačanje Aljošu Vojnovića, koji je protiv Širokog Brijega dobio 15-ak minuta u kojima je stigao pokazati kako posjeduje kvalitete koje mogu dodatno unaprijediti napadačku igru osječkog prvoligaša.

Iz Međugorja: Dalibor KELER
OHRABRUJUĆE
Antonio Perošević

Zabija. To je ono što je Zekić sigurno jako priželjkivao, a Peroševiću će ti pogoci itekako dobro doći da se napuni nužnim samopuzdanjem. Proljeće je uvijek bilo njegovo.

Amosfera

Na treninzima je atmosfera odlična. Radi se ozbiljno i oblino, ali smijeh i šala uvijek su tu. I to je jedna od Zekićevih najvećih trenerskih vrlina. Zna pronaći balans.

MOŽE BOLJE
Bokovi

Stražnji bočni igrači još uvijek su rezervirani. Vjerujemo kako je to posljedica umora, jer njihov doprinos u igri bit će od ključne važnosti.

Konkretnija završnica akcija

Osijek pokazuje napredak u organizaciji igre, ali završnica akcija još uvijek nije dovoljno konkretna. Do suparničkog kaznenog prostora akcije su dobre, ali onda kada ih treba finiširati počinje nepotrebno kopliciranje.

Najčitanije iz rubrike