Kultura
MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI OSIJEK

Prezentacija bakropisa, slijepi tisak za posjetitelje, donacija i nastup Brevisica, izložba učeničkih radova
Objavljeno 29. siječnja, 2016.

OSIJEK - Muzej likovnih umjetnosti u manifestaciju Noć muzeja uključen je i ove godine, odnosno već deveti put. Sve ove godine pokušavali su, ističu, “aktualizirati novosti o samom koncipiranju programa jer manifestacija otvara ustanovu široj publici na kratko korištenje te potiče pedagoški i zabavni pristup sadržajima”.

Činjenica je da su aktivnosti rezultat raznolikosti aktivnosti pedagoškog i edukativnog programa, a iskustvo je pokazalo da su brojne posjete bazirane na gostoprimstvu i prilagođenom programu za ciljanu publiku te da se i posjetitelji, koji su prvi put u Muzeju, u njemu žele osjećati ugodno.

Svi koji se te noći zateknu u MLU moći će besplatno pogledati neku od aktualnih izložbi (VII. dani grafike: Bakropisi i bakrorezi iz plemićkih zbirki Slavonije i Srijema; Đuro Seder, retrospektiva 1953.-2015.; Strossmayer u našem Muzeju – djela iz fundusa MLU-a, uz prezentaciju Sve za vjeru i domovinu, u produkciji Instituta za novu evangelizaciju; Učenici u Muzeju – učenički radovi bakropisa).

Tijekom Noći muzeja bit će moguće kupiti muzejska izdanja prema povoljnim cijenama!

Uz to, od 17 pa do 1 sat iza ponoći bit će prikupljanje donacija za putovanje Vokalnog ansambla Brevis u Rusiju. U tom će se vremenu moći pogledati i videorad “Inkie u Muzeju likovnih umjetnosti” o nastanku grafita 2015.

Od 17 pa do ponoći trajat će nagradna igra, a od 17 do 19.30 radionicu grafičkih tehnika dubokog i visokog tiska prilagođenu za djecu. Učenici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Osijek od 18 do 19 sati prezentirat će sve faze rada grafičke tehnike bakropisa. Od 19.30 do ponoći svi će posjetitelji moći napraviti svoj otisak u grafičkoj tehnici slijepog tiska.

U suradnji sa Športskom udrugom slijepih “Svjetlost” organiziraju (od 20 do 21 sat) radionicu pisanja nevidljivih poruka Breillovim pismom.

U 22 sata nastup je Vokalnog ansambla Brevis (dirigentica Antoaneta Radočaj-Jerković), a u ponoć: IZNENAĐENJE (u suradnji s Ugostiteljskom školom). N.Vekić

Možda ste propustili...

SPLITSKO I RIJEČKO KAZALIŠTE PREMIJERNO IZVELI "NORMU"

U naslovnoj ulozi Daniela Schillaci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HNK OSIJEK - PUNOM PAROM NAPRIJED

Umjesto “Mary Poppins”, u svibnju mjuzikl “Sugar”

2

PROMOCIJA ROMANA “BLATO U DVORIŠTU”

Nepristojno je biti pristojan, kaže Cvetnić

3

DANAS PROMOCIJA NOVE KNJIGE U DRŽAVNOM ARHIVU U OSIJEKU

Javnosti se predstavljaju zapisnici prezbiterskih vijeća Luga 1804. - 1865.