Kultura
MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI OSIJEK

Prezentacija bakropisa, slijepi tisak za posjetitelje, donacija i nastup Brevisica, izložba učeničkih radova
Objavljeno 29. siječnja, 2016.

OSIJEK - Muzej likovnih umjetnosti u manifestaciju Noć muzeja uključen je i ove godine, odnosno već deveti put. Sve ove godine pokušavali su, ističu, “aktualizirati novosti o samom koncipiranju programa jer manifestacija otvara ustanovu široj publici na kratko korištenje te potiče pedagoški i zabavni pristup sadržajima”.

Činjenica je da su aktivnosti rezultat raznolikosti aktivnosti pedagoškog i edukativnog programa, a iskustvo je pokazalo da su brojne posjete bazirane na gostoprimstvu i prilagođenom programu za ciljanu publiku te da se i posjetitelji, koji su prvi put u Muzeju, u njemu žele osjećati ugodno.

Svi koji se te noći zateknu u MLU moći će besplatno pogledati neku od aktualnih izložbi (VII. dani grafike: Bakropisi i bakrorezi iz plemićkih zbirki Slavonije i Srijema; Đuro Seder, retrospektiva 1953.-2015.; Strossmayer u našem Muzeju – djela iz fundusa MLU-a, uz prezentaciju Sve za vjeru i domovinu, u produkciji Instituta za novu evangelizaciju; Učenici u Muzeju – učenički radovi bakropisa).

Tijekom Noći muzeja bit će moguće kupiti muzejska izdanja prema povoljnim cijenama!

Uz to, od 17 pa do 1 sat iza ponoći bit će prikupljanje donacija za putovanje Vokalnog ansambla Brevis u Rusiju. U tom će se vremenu moći pogledati i videorad “Inkie u Muzeju likovnih umjetnosti” o nastanku grafita 2015.

Od 17 pa do ponoći trajat će nagradna igra, a od 17 do 19.30 radionicu grafičkih tehnika dubokog i visokog tiska prilagođenu za djecu. Učenici Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Osijek od 18 do 19 sati prezentirat će sve faze rada grafičke tehnike bakropisa. Od 19.30 do ponoći svi će posjetitelji moći napraviti svoj otisak u grafičkoj tehnici slijepog tiska.

U suradnji sa Športskom udrugom slijepih “Svjetlost” organiziraju (od 20 do 21 sat) radionicu pisanja nevidljivih poruka Breillovim pismom.

U 22 sata nastup je Vokalnog ansambla Brevis (dirigentica Antoaneta Radočaj-Jerković), a u ponoć: IZNENAĐENJE (u suradnji s Ugostiteljskom školom). N.Vekić

Možda ste propustili...

19. GODINA U MUZEJU GRADA ZAGREBA - ŽIVE SLIKE

Djelatnici kostimirani u likove iz prošlosti

KONCERT HRVATSKOG BAROKNOG ANSAMBLA - “AUGUSTISSIMA AUGUSTANA”

Rekonstruirat će glazbovanja na misi i vesperama

PREDAVANJE VLASTIMIRA KUSIKA O HOKUSAIJU

Utjecaj na umjetnike na zapadu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MUZEJ VUČEDOLSKE KULTURE

Originalan jer prezentira arheološku baštinu na mjestu njezina nalaska

2

TURNEJA KOMEDIJE ZA DJECU

600-njak baranjskih mališana zabavilo se uz "Majstore"

3

"DJEVOJKE U LJETNIM HALJINAMA VOLIM" STUDIJA ZA SUVREMENI PLES

Predstava nastala prema kultnom videospotu